Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός σε ειδικό αφιέρωμα του «Εθνικού Κήρυκα»

30/03/2021 | 18:42

Με ένα πλούσιο αφιέρωμα η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Αμερικής προβάλει τη Δυτική Ελλάδα στην ειδική ένθετη περιοδική έκδοση με τίτλο «Gateway to Greece».

Η Αρχαία Ολυμπία, περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας αναδεικνύονται ως σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στο ένθετο που στόχο έχει να τονίσει τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα. Εκτός από την ιστορία και τον φυσικό πλούτο ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη γαστρονομία της περιοχής, τομέας που η Περιφερειακή Αρχή δίνει έμφαση.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρεμβαίνει στρατηγικά, προσφέρει στοχευμένα κίνητρα για να ανθίσει η ιδιωτική πρωτοβουλία και φροντίζει ώστε η ανάπτυξη να έχει δίκαιο και κοινωνικό πρόσημο, ισότιμα μοιρασμένο σε όλους.  Όταν οι δημόσιες επενδύσεις γίνονται με σχέδιο, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα κάθε ευρώ των φορολογουμένων που δαπανάται επιστρέφει πολλαπλάσια σε νέες θέσεις εργασίας και αυξημένη προστιθέμενη αξία σε όλους τους κλάδους της οικονομίας» αναφέρει ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται στο αφιέρωμα και αφού περιγράφει αναλυτικά το ιδιαίτερο παραγωγικό προφίλ της Δυτικής Ελλάδας με ισχυρούς πυλώνες  τον αγροτικό τομέα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, καταλήγει:  «Είμαστε σίγουροι πως η Δυτική Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε πρωταγωνίστρια της επόμενης εποχής, μετά την πανδημία. Μια περιοχή ισχυρής ανάπτυξης και ισχυρής ευημερίας».

Αναφερόμενος στο ένθετο ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού της ΠΔΕ Νίκος Κοροβέσης σχολίασε: «Ο Εθνικός Κήρυκας κράτησε ζωντανό το πνεύμα του Ελληνισμού σε δύσκολες εποχές. Η προβολή της Δυτικής Ελλάδας τον καθιστά τον καλύτερο συνεργάτη και σύμμαχο στην προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας στο εξωτερικό».

Πάτρα: Θλίψη για την απώλεια του Σάκη Παναγιωτόπουλου

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Πάτρα: Πανικός από φωτιά τα ξημερώματα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Αχαΐα: Θλίψη για τον αιφνίδιo θάνατο της συνταξιούχου φαρμακοποιού Μάρθας Ξηρομάμου (ΦΩΤΟ)

Σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα

Πάτρα: Προφυλακίστηκε η Ειρήνη Μουρτζούκου – Απολογήθηκε με υπόμνημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα δικαστήρια της Πάτρας για την απολογία της η Ειρήνη Μουρτζούκου – Οργή και αποδοκιμασίες από το πλήθος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στις Νεραντζιές Αιγιάλειας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)