Κόκορας με χυλοπίτες και λιαστή ντομάτα

30/03/2021 | 16:50

Μια παραδοσιακή και κλασική συνταγή, έρχεται για να σας εντυπωσιάσει. Πεντανόστιμος κόκορας με χυλοπίτες και λιαστή ντομάτα.

 

Ιδανικό πιάτο με μοναδικά αρώματα. Κατάλληλο για το οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

 

Υλικά συνταγής

500 γρ. χυλοπίτες
1 κόκορα (περίπου 1 μισή κιλό)
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 γρ. πιπεροσαλάτα
2 φλ. νωπή ντομάτα, τριμμένη
10 λιαστές ντομάτες, σε ελαιόλαδο
1 ποτ.κρ. κρασί, κόκκινο
Αλάτι
Πιπέρι κόκκινο
Πιπέρι, σε κόκκους
Κεφαλοτύρι, τριμμένο

 

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα απ’ όλα, πλένουμε καλά τον κόκορα και τον κόβουμε σε μερίδες.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τον κόκορα και μόλις αρχίσει να παίρνει ξανθό χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Αφού ροδίσει καλά, «σβήνουμε» με το κρασί και στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα την πιπεροσαλάτα, αλάτι, πιπέρι, τη νωπή ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και λίγο νερό.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει, μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας.

Μόλις μαλακώσει, βγάζουμε τον κόκορα από την κατσαρόλα και στο ίδιο ζουμί βράζουμε για 15 λεπτά τις χυλοπίτες μας. Μετά, σβήνουμε τη φωτιά.

Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Τοποθετούμε τις μερίδες του κόκορα σε μια γάστρα η ταψί με καπάκι, και ρίχνουμε μέσα τις λιαστές ντομάτες και τις χυλοπίτες. 

Σκεπάζουμε τη γάστρα και έπειτα βάζουμε το φαγητό στο φούρνο χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς Κελσίου.

Αφήνουμε τον κόκκορα με τις χυλοπίτες να ψηθούν για 25 με 30 λεπτά.

Στο τέλος, μόλις βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, έτσι όπως είναι ζεστό ρίχνουμε από πάνω τριμμένο κεφαλοτύρι.

Ο κόκορας με χυλοπίτες και λιαστή ντομάτα είναι έτοιμος. Το φαγητό τρώγεται ζεστό.

Καλή σας όρεξη!

 

Συμβουλές

Συνοδεύουμε το φαγητό μας, με μια δροσερή σαλάτα και ζεστό ψωμάκι.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την πιπεροσαλάτα με τοματοπολτό.
Για έξτρα γεύση, πασπαλίζουμε τον κόκορα με λίγο μαϊντανό.

supersyntages.gr

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τι λένε ο πατέρας και η φίλη της αγνοούμενης

Πάτρα: Κορυφώνεται η αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Το μήνυμα της οικογένειάς της