Πάτρα: Γιατί δεν παρέστη ο Ιατρικός Σύλλογος στην συνάντηση με τον Ν. Χαρδαλιά - Τι απαντά η Άννα Μαστοράκου

Μπορεί ο Νίκος Χαρδαλιάς να έφτασε στην Πάτρα και να τόνισε σε κάθε μήκος κύματος την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, όμως από τη σύσκεψη όλων των φορέων προκάλεσε πολλά ερωτηματικά η απουσία του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας.

Από τη συνάντηση με τον Υφυπουργό έλειπε εκπρόσωπος του ιατρικού φορέα της περιοχής, τη στιγμή μάλιστα που ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών είναι εκείνος που διαθέτει 16 μέλη του να στελεχώσουν τις ισάριθμες εμβολιαστικές γραμμές που θα λειτουργούν στο νέο mega εμβολιαστικό κέντρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Στην Πάτρα ο Νίκος Χαρδαλιάς - Εκκληση για τήρηση των μέτρων στην Αχαΐα - "Δεν έχουμε την πολυτέλεια για περισσότερα κρούσματα" (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

"Μας καλούν σε βοήθεια για να στηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη ώρα, την ίδια ώρα που μας απαξιώνουν", επισημαίνει στο tempo24.news η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας κ. Άννα Μαστοράκου.

Και συνεχίζει η κυρία Μαστοράκου: "Δεν έχω ξαναδεί μια τέτοια πολιτική σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης. Τη στιγμή που βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας, είναι απορίας άξιο που μας κρατούν εκτός της ενημέρωσης σε τόσο κρίσιμα ζητήματα".

Όπως εξηγεί η κ. Μαστοράκου πρόκειται για την χειρότερη περίπτωση απαξίωσης του ιατρικού κόσμου μιας περιοχής που στην κυριολεξία "φλέγεται" από την πανδημία και οι γιατροί είναι αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Νίκος Χαρδαλιάς από την Πάτρα: Η κατάσταση στην Αχαΐα είναι οριακή - Έκκληση για τήρηση των μέτρων (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Την ίδια ώρα θυμούνται τους ιδιώτες γιατρούς μόνο όταν η κατάσταση φτάνει ένα βήμα πριν τον εκτροχιασμό και τους καλούν να συνδράμουν στέλνοντας "εντέλεσθαι".

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι αρχών και φορέων της περιοχής και η απουσία του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας προκαλεί εύλογα ερωτηματικά αλλά και αγανάκτηση και οργή μεταξύ των γιατρών για τη στάση των αρμόδιων της Πολιτικής Προστασίας.

 

Διαβάστε επίσης