Παγώνη: Το 70% των ασθενών στα νοσοκομεία είναι νέοι άνθρωποι

 

 

Για την πορεία της πανδημίας και την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, μίλησε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι από τους ασθενείς που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία, το 70% είναι νέοι άνθρωποι.

Μιλώντας για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι «με φοβίζουν αυτές οι εικόνες, όταν βλέπω τους ασθενείς μπροστά μου», τονίζοντας πως είναι τραγικό να βλέπουμε ανθρώπους ηλικιών 35-50, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, να διασωληνώνονται.

Σε κάθε περίπτωση η κ. Παγώνη εξήγησε πως το παραπάνω δεν οφείλεται μόνο στη μη τήρηση των μέτρων αλλά σχετίζεται και με τις μεταλλάξεις του ιού καθώς αυτός παρουσιάζει αυξημένη μεταδοτικότητα, της τάξης του 40-60% σε νεαρές ηλικίες.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν γίνει πάνω από 73 εισαγωγές σε απλές κλίνες στο νοσοκομείο Γεννηματάς, που εφημέρευε ενώ έγιναν 15 εισαγωγές σε κλίνες ΜΕΘ, ανέφερε η κ. Παγώνη, προσθέτοντας ότι «περιμένουμε να αδειάσουν σε άλλα νοσοκομεία κλίνες ΜΕΘ διότι οι δικές μας είναι πλήρεις».

Σε κάθε περίπτωση η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επανέλαβε ότι εστίαση, καταστήματα και σχολεία θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει να ανοίγουν και πρόσθεσε πως αφενός οι μαθητές της Γ' Λυκείου πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία δεδομένου ότι θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις και αφετέρου τα παιδιά του Δημοτικού είναι ιδιαιτέρως πιεσμένα.

Αναφερόμενη δε ειδικά στο ζήτημα του ανοίγματος της εστίασης επεσήμανε πως είναι προτιμότερο να ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους παρά ο κόσμος να συναντίεται σε σπίτια.

https://www.protothema.gr/

Διαβάστε επίσης