Νέα Υόρκη: Σχέδια για άνοιγμα του Μπρόντγουεϊ μέχρι το φθινόπωρο

 

 

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται να ανοίξει ξανά το Μπρόντγουεϊ μέχρι το φθινόπωρο.

Οι παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ είχαν αρχικά ανασταλεί τον Μάρτιο και στη συνέχεια ακυρώθηκαν για το υπόλοιπο του 2020 λόγω της πανδημίας της Covid-19.

«Υπάρχει ένα υπέροχο ρητό στο θέατρο: "Η παράσταση πρέπει να συνεχιστεί". Και η παράσταση θα συνεχιστεί - στο Μπρόντγουεϊ όταν φτάσουμε στο φθινόπωρο», δήλωσε ο Ντε Μπλάσιο.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανέφερε τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να μπορούν να ανέβουν θεατρικές παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ έως τον Σεπτέμβριο.

Η δημοτική αρχή θα δημιουργήσει κέντρο εμβολιασμού κατά του Covid-19 στο Μπρόντγουεϊ για τους εργαζόμενους στα θέατρα και μια κινητή μονάδα εμβολιασμού για τους εργαζόμενους εκτός θεάτρου τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Σημεία για τη διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό από τα θέατρα και ανάπτυξη σχεδίων για τη διαχείριση του κοινού πριν και μετά τις παραστάσεις έρχονται επίσης τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Ο Μπιλ ντε Μπλάσιο σημείωσε ότι το Μπρόντγουεϊ απασχολεί 100.000 ανθρώπους και έχει οικονομικό αντίκτυπο 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

«Η θεατρική μας κοινότητα το χρειάζεται. Είναι οι άνθρωποι που έχουν δώσει την καρδιά και την ψυχή τους στη δημιουργικότητα, στο να κάνουν τη Νέα Υόρκη μεγάλη, να κάνουν το Μπρόντγουεϊ αυτό που ζηλεύει όλος κόσμος. Το αξίζουν, αξίζουν την ευκαιρία να επιστρέψουν και να κάνουν ό,τι αγαπούν. Αλλά η πόλη μας το χρειάζεται επίσης. Είναι μέρος της ταυτότητάς μας, είναι μέρος του ποιοι είμαστε. Είναι μέρος αυτού που λατρεύουν οι άνθρωποι για τη Νέα Υόρκη» δήλωσε ο δήμαρχος της αμερικανικής μητρόπολης.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης