Μάρκου - Αναγνωστοπούλου: Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Πυροσβεστική

 

 Ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Κώστας Μάρκου μαζί με συνεργάτη του και η συνεργάτιδα της βουλευτού Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Σίας Αναγνωστοπούλου  συναντήθηκαν, την Τρίτη 23.03.2021, αρχικά  με τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος κ. Ανδρέα Στεμπίλη. 

Ο κ. Μάρκου είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τον Περιφερειακό Διοικητή για την ανάληψη των καθηκόντων του και να ενημερωθεί για την επιχειρησιακή κατάσταση του Πυροσβεστικού Σώματος στην Π.Ε. Αχαΐας και για το σχεδιασμό της Περιφέρειας για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο.

Ο κ. Μάρκου δήλωσε πως το Πυροσβεστικό Σώμα παραμένει σταθερό στην εκπλήρωση των καθηκόντων του, παλεύει συχνά με τις πλέον δυσμενείς συνθήκες και με τεράστια σωματική και ψυχική κόπωση του προσωπικού. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του κίνδυνου των πυρκαγιών της θερινής περιόδου και η προστασία  του φυσικού και δασικού πλούτου του νομού μας αποτελεί μέλημα όλων μας.

Συναντήθηκαν επίσης  με    τον Πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας- Ιονίων Νήσων κ. Βασίλη Φερτάκη 

Ο κ. Μάρκου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα αιτήματα που προβάλλουν οι πυροσβέστες της Περιφέρειάς μας και δεσμεύτηκε ότι οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια και θα εξαντλήσουν όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά μέσα για να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό της περιοχής, σημαντικότερο από τα οποία είναι η δημιουργία 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού στην πόλη της Πάτρας, αλλά και η αναβάθμιση και ενίσχυση των λοιπών υπηρεσιών και κλιμακίων του νομού μας.

 Στη συνέχεια, ο κ. Μάρκου, είχε συνάντηση με τον Διοικητή κ. Αργύρη Φαλίδα και αξιωματικούς του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πάτρας.Ο βουλευτής και ο Διοικητής συμφώνησαν τον συντονισμό των ενεργειών τους και τη συνεχή επαφή, ώστε διευκολυνθεί το έργο του   Πυροσβεστικού Σταθμού.