Οι επισκέψεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, στη συνάντηση Μητσοτάκη - Μισούστιν

"Επιβεβαιώσαμε το ενδιαφέρον για κοινά έργα σε διάφορους τομείς"

Σε δηλώσεις, προχώρησαν ο  Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν που βρίσκεται στην Ελλάδα για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και ο Έλληνας πρωθυπουργός, μετά την συνάντησή τους  στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ότι οι σχέσεις των δυο χωρών έρχονται από πολύ μακριά και ότι είναι στο χέρι μας να βαδίσουν και πολύ μακριά. Στις μεγάλες στιγμές της ανθρωπότητας Ελλάδα και Ρωσία βρέθηκαν μαζί είπε ο κ. Μητσοτάκης γιατί μας συνδέουν ιστορία, πολιτισμός και κοινή θρησκεία. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι σοβαρός παράγοντας της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας ενώ επεσήμανε ότι στις μεγάλες προκλήσεις χρειάζεται κοινή στάση αντιμετώπισης και όχι αντιπαράθεση. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι δεν ξεχνάμε τη σταθερή υποστήριξη της Ρωσίας για μια λύση στο Κυπριακό που να βασίζεται σε ένα ενιαίο διζωνικό – δικοινοτικό κράτος.

Επίσης, ανέφερε ότι συζητήθηκε πώς μπορεί να ενισχυθεί η οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας ενώ εξετάσθηκε πώς μπορούν το συντομότερο δυνατόν να αρχίσουν οι ροές Ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα. Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια εξαιρετικά χρήσιμη, πολύτιμη και όχι μόνο εθιμοτυπική συνάντηση.

Για μια συνάντηση σε φιλική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα μίλησε από την πλευρά του ο Ρώσος πρωθυπουργός ο οποίος αναφέρθηκε  στην αλληλοϋποστήριξη των δυο χωρών σε διάφορες στιγμές της ιστορίας. Επιβεβαιώσαμε το ενδιαφέρον για κοινά έργα σε διάφορους τομείς τόνισε ακόμα ο Μιχαήλ Μισούστιν κάνοντας αναφορά και στις αρνητικές συνέπειες που είχε η πανδημία όπως για παράδειγμα στο εμπόριο.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη θα υποδεχθούν τους προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

 

ΠΗΓΗ naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ