Ρωσία: Τρόμος σε τσίρκο από "καβγά" ελεφάντων κατά τη διάρκεια παράστασης

 

 

Χάος προκλήθηκε κατά τη διάρκεια παράστασης τσίρκου στην Kαζάν της Ρωσίας όταν δύο ελέφαντες άρχισαν να "μονομαχούν". Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένας ελέφαντας φαίνεται να σπρώχνει τον άλλον ελέφαντα και να τον ρίχνει στο έδαφος κοντά στις πρώτες θέσεις του κοινού με τους θεατές να τρέχουν να απομακρυνθούν.

Οι ρωσικές Αρχές ερευνούν το συγκεκριμένο περιστατικό με τους δύο ελέφαντες, τη Τζένη και τη Μάγκντα, εξετάζουν τι το προκάλεσε και αν τα οι τα ζώα που βρίσκονται σε αιχμαλωσία δέχονται κακή μεταχείριση. Αντίστοιχα περιστατικά όπου τα ζώα γίνονται βίαια συμβαίνουν συχνά σε τσίρκα στη Ρωσία και αυτό είναι κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις φιλοζωικές οργανώσεις σχετικά με τη μεταχείριση που έχουν τα ζώα. Στη Ρωσία ακόμα επιτρέπεται να υπάρχουν ζώα στα τσίρκα.

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι αναφέρουν ότι ο ελέφαντας έπεσε καθώς ήταν εξαντλημένος. Το τσίρκο σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι "το κοινό είδε έναν καβγά μεταξύ δύο θηλυκών ελεφάντων, της Τζένη και της Μάγκντα. Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς".

"Έπειτα από χρόνια εκμετάλλευσης η Τζένη 'τσακώθηκε' με την Μάγκντα σε τσίρκο στο Καζάν της Ρωσίας. Τι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν κόσμο όπου οι ελέφαντες αρπάζονται από την αγέλη τους, κρατούνται υπό αιχμαλωσία και τρελαίνονται", αναφέρει σε ανάρτησή της η φιλοζωική ομάδα One Voice.

Δεν είναι γνωστό πότε συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό

Πηγή πληροφοριών: Daily Mail, theanimalreader.com

https://www.enikos.gr/

Διαβάστε επίσης