Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας γιορτάζει τα 200 χρόνια της επανάστασης

Με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο θα γιορτάσει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας την επέτειο της φετινής 25ης Μαρτίου και ταυτόχρονα τα 200 χρόνια από το ξέσπασμα της επανάστασης. Αύριο Τετάρτη (24/3) στις 6:00΄- 8:00΄ το απόγευμα οργανώνεται διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «1821 και Δυτική Αχαΐα». Η παρακολούθηση της εκδήλωσης θα είναι ελεύθερη για όλους μέσω της σελίδας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας στο διαδίκτυο στην εξής διεύθυνση:

Link:https://www.facebook.com/dimosdymaion.

Το πρόγραμμα και οι ομιλητές έχουν ως εξής:

«Προεπαναστατική Δυτική Αχαΐα: Αρχαιολογική έρευνα και οθωμανικά αρχεία»,Κώστας Παπαγιαννόπουλος, Αρχαιολόγος – Εκπαιδευτικός
 «Ιδιαιτερότητες του αγώνα στη Δυτική Αχαΐα», Γιάννης Μόσχος, Αρχαιολόγος
«Η συμβολή των Μαζαρακιωτών στην Επανάσταση του 1821», Αναστάσιος Αθανασόπουλος, Θεολόγος, Υπ. ΜΔΕ Βιβλικών Σπουδών και Διαπολιτισμικού Βίου της Μεσογείου
«Πρόκριτοι και Επανάσταση του ’21», Δημήτρης Μπαχάρας Δρ. ιστορίας, Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Θα προλογίσει ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, κ. Σπύρος Μυλωνάς.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος – ιστορικός Δημήτρης Στεμπίλης, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρξει η δυνατότητα σύντομων παρεμβάσεων και ερωτήσεων προς τους ομιλητές.

Σημειώνεται ότι η όλη εκδήλωση θα αναρτηθεί εν συνεχεία στο site του Δήμου ενώ παράλληλα θα εκδοθούν και τα πρακτικά (εισηγήσεις και τοποθετήσεις) της εκδήλωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ