Κυριακή της Ορθοδοξίας με Σακελλαροπούλου – Ιερώνυμο και το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου

Φωτογραφία INTIME

Κυριακή της Ορθοδοξίας η 21η Μαρτίου και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμμετείχε στη Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών. Στην τελετή χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Με αφορμή την σημερινή Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, κατά την έξοδό του από τη Μητρόπολη και θέλοντας να τονίσει την σπουδαιότητα της ημέρας και να στείλει ένα ενθαρρυντικό μήνυμα σε όλους τους Έλληνες, είπε: «Η Ορθοδοξία μας και η πατρίδα μας να είναι πάνω από όλες μας τις σκέψεις και όλες μας τις φροντίδες».

Επιπρόσθετα, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο νόημα της ημέρας και τη σπουδαιότητά της στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, με την επισήμανση ότι θα ήταν καλύτερα αν ήταν αλλιώς οι συνθήκες και εορτάζαμε όλοι μαζί με την παρουσία πιστών. Εξέφρασε, ωστόσο, την πεποίθηση ότι του χρόνου όλα θα είναι καλύτερα.

Τη λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών παρακολούθησε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το παρών έδωσαν μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, πρέσβεις Ορθόδοξων κρατών, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, με την τήρηση όλων των ενδεδειγμένων υγειονομικών μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ενώ συλλειτούργησαν οι συνοδικοί μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος και Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Αντώνιος. Τελετάρχης ήταν ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε τμήμα του «Συνοδικού της Ορθοδοξίας» κατά την παράδοση και την τάξη της Εκκλησίας, σε ανάμνηση του γεγονότος της Αναστήλωσης των ιερών εικόνων.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / newsit.gr

Διαβάστε επίσης