Ρύθμιση οφειλών προς την εφορία: Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται παράταση της δόσης Μαρτίου

 

 

Παρατείνεται – με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Αποστόλου Βεσυροπούλου – η προθεσμία καταβολής της μηνιαίας δόσης Μαρτίου 2021 των ρυθμίσεων βεβαιωμένων οφειλών προς την Φορολογική Διοίκηση.

Η απόφαση άφορα στις επιχειρήσεις των κλάδων του λιανεμπορίου, της εστίασης, του τουρισμού, των μεταφορών, του αθλητισμού, του πολιτισμού, καθώς επίσης και τα βιβλιοπωλεία, τα κομμωτήρια, τα ινστιτούτα αισθητικής και άλλες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών που υποχρεώθηκαν είτε να αναστείλουν τη λειτουργία τους είτε να περιορίσουν στο ελάχιστο τις δραστηριότητές τους λόγω των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνονται κατά της επιδημίας του κορωνοϊού.

Η εν λόγω δόση Μαρτίου μεταφέρεται για να καταβληθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της τελευταίας δόσης του προγράμματος της υφιστάμενης ρύθμισης, όπως αυτό έχει τυχόν διαμορφωθεί.

Οι επιχειρήσεις που υπάγονται στην παραπάνω ρύθμιση είναι αυτές που έχουν:

* κύριο κωδικό δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.), ενεργό στις 20-3-2020, έναν από τους αναγραφόμενους στον παρακάτω πίνακα ή
* ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά την 20-3-2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας, έναν από τους αναγραφόμενους στον παρακάτω πίνακα. Ως ακαθάριστα έσοδα λαμβάνονται υπόψη αυτά που προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, υπό την προϋπόθεση ότι είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο Κ.Α.Δ..

Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων.

https://www.newmoney.gr/

Διαβάστε επίσης