Οσκαρ 2021: Για πρώτη φορά διεκδικούν το Βραβείο Σκηνοθεσίας δύο γυναίκες

 

Μετά από 93 χρόνια, έρχεται ξανά η στιγμή, όπου κάποιο γυναικείο ονόμα βρίσκει τη θέση του στη λίστα υποψηφίων για το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας και μάλιστα δεν είναι μόνο ένα, αλλά δύο! Mέχρι στιγμής, πάντως, το συγκεκριμένο βραβείο έχει κερδίσει μόνο μία γυναίκα, η Kathryn Bigelow, το 2009 για την ταινία "The Hurt Locker".


Οι δύο γυναίκες, που έχουν ξεχωρίσει και διεκδικούν το βραβείο φέτος είναι η Chloé Zhao και η Emerald Fennell. Μάλιστα, η Ζhao αποτελεί και την πρώτη έγχρωμη γυναίκα ασιατικής καταγωγής, που έχει βρεθεί υποψήφια για Όσκαρ. 

Η ταινία της με τίτλο "Nomadland" έχει ήδη 6 υποψηφιότητες, εκ των οποίων οι τέσσερις αφορούν τη Zhao, που πέρα από την σκηνοθεσία, έχει αναλάβει και την παραγωγή, το σενάριο και το μοντάζ ακόμα της ταινίας.

Από την άλλη μεριά, η ταινία "Promising Young Woman" της Emerald Fennell έχει 5 υποψηφιότητες, από τις οποίες οι τρεις αφορούν επίσης τη σκηνοθέτρια. Εκτός από τη σκηνοθεσία της, η Fennell έχει επιμεληθεί, επίσης, το σενάριο και την παραγωγή της ταινίας.

https://www.protothema.gr/

Διαβάστε επίσης