Η Σάρον Στόουν λέει πως ξεγελάστηκε για να βγάλει το εσώρουχο της στο “Βασικό Ένστικτο”

 

 

Όλοι θυμούνται την επίμαχη σκηνή με το σταυροπόδι στην ταινία “Βασικό Ένστικτο”, όπου η Σάρον Στόουν ανοίγει τα πόδια της και εμφανίζεται το αιδοίο της, η ίδια ωστόσο πρόσφατα ισχυρίστηκε πως δε γνώριζε ότι αυτό ήταν εκτεθειμένο και βλέποντας μάλιστα την επίμαχη σκηνή στη δοκιμαστική προβολή της ταινίας ένιωσε τόσο αμήχανα που χαστούκισε τον σκηνοθέτη, Πολ Βερχόφεν.

Σε ένα απόσπασμα του νέου της βιβλίου με τίτλο “The Beauty of Living Twice που δημοσιεύτηκε από το Vanity Fair την Πέμπτη, η Στόουν αναφέρει ότι αρχικά ήταν απρόθυμη να αφαιρέσει το εσώρουχο της για τη διάσημη σκηνή, ο σκηνοθέτης ωστόσο την διαβεβαίωσε ότι τα γεννητικά της όργανα δεν θα αποκαλυφθούν. Όταν ωστόσο κληθηκε για να δει μια προεπισκόπηση της ταινίας μετά την ολοκλήρωση της, σε ένα δωμάτιο όπου υπήρχαν οι συντελεστές, οι παραγωγοί και οι ατζέντηδες που εμπλέκονταν σε αυτή, συνειδητοποίησε ότι το αιδίο της ήταν ορατό.

“Έτσι είδα το πλάνο με το αιδοίο μου για πρώτη φορά, καιρό μετά αφότου μου είχαν πει, “Δεν βλέπουμε τίποτα- θέλω απλώς να βγάλεις το εσώρουχό σου, επειδή το λευκό αντικατοπτρίζεται στην κάμερα, οπότε καταλαβαίνουμε ότι φοράς εσώρουχο”, γράφει στο βιβλίο της. “Πήγα και χαστούκισα τον Πολ στο πρόσωπο, στη συνέχεια μπήκα στο αυτοκίνητο μου και κάλεσα τον δικηγόρο μου, Μάρτι Σίνγκερ.”

Η Στόουν έγραψε ότι ο δικηγόρος της την ενημέρωσε ότι μπορούσε να κινηθεί νομικά για να εμποδίσει την κυκλοφορία της ταινίας, καθώς οι κανονισμοί που ορίζονταν από το Screen Actors Guild, δήλωναν πως ήταν παράνομο να τραβήξουν πλάνο από το φόρεμα της με τέτοιο τρόπο. Η ίδια ωστόσο αποφάσισε να αφήσει την σκηνή να συμπεριληφθεί, επειδή ήταν σωστή για τον χαρακτήρα που υποδυόταν.

“Ενημέρωσα τον Πολ για τις επιλογές που είχα σύμφωνα με τον δικηγόρο μου, ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε κατηγορηματικά πως είχα οποιαδήποτε επιλογή. Ήμουν απλώς μια ηθοποιός, απλώς μια γυναίκα. Τι επιλογές θα μπορούσα να έχω;” έγραψε και πρόσθεσε “Αλλά είχα επιλογές. Έτσι σκέφτηκα ψύχραιμα και επέλεξα να επιτρέψω αυτήν τη σκηνή στην ταινία. Γιατί; Επειδή ήταν σωστή για την ταινία και τον χαρακτήρα, και γιατί, στην τελική, το έκανα”.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης του 2017, ο Βερχόφεν αρνήθηκε ότι η Στόουν δεν γνώριζε τις προθέσεις του. “Η Σάρον λέει ψέματα. Κάθε ηθοποιός ξέρει τι πρόκειται να δει αν της ζητήσετε να βγάλει τα εσώρουχά της και τραβήξετε το σημείο εκείνο με την κάμερα.”

“Είμαι Ολλανδός, και γενικά εμείς οι Ολλανδοί ενεργούμε με απόλυτη ομαλότητα προς το γυμνό. Η Σαρόν παρασύρθηκε από αυτήν τη χαλαρή στάση, αλλά όταν είδε την σκηνή την ώρα που περιβαλλόταν από άλλους ανθρώπους, συπεριλαμβανομένου του ατζέντη της, τρελάθηκε τελείως.”

Όπως και να ‘χει είναι ο ρόλος που την έκανε γνωστή, με την ίδια να παραδέχεται “Έχετε ιδέα πόσοι άνθρωποι έχουν δει το “Βασικό Ένστικτο” τα τελευταία 20 χρόνια; Σκεφτείτε το. Είναι κάτι περισσότερο από μια κλεφτή ματιά στη φούστα μου.”

https://perpetual.gr/

Διαβάστε επίσης