Χρ. Σταϊκούρας: Στον τουρισμό υπολογίζουμε 8 δισ. ευρώ έσοδα φέτος από τα 4 δισ. πέρυσι

Την εκτίμηση ότι ο τουρισμός θα πάει πολύ καλύτερα εφέτος σε σχέση το 2020, αλλά προφανώς δεν θα καλυφθεί όλη την απώλεια που έρχεται από το 2019, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι «Το 2020 είχαμε έσοδα 4 δισ. ευρώ από 18 δισ. ευρώ το 2019. Φέτος εκτιμάται ότι τα έσοδα μπορούν να διπλασιαστούν», αναφέροντας πως ο τζίρος του τουρισμού το 2021 υπολογίζεται στα 8 δισ. ευρώ από 4 δισ. ευρώ πέρυσι και 18 δισ. ευρώ το 2019. 

«Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε συνεκτικά ως κυβέρνηση για να βελτιώσουμε αυτό το μέγεθος που είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία», τόνισε. Παράλληλα δήλωσε ότι το υπουργείο προχωρά από σήμερα σε μαζικές πληρωμές δικαιούχων της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6» και παλαιότερων κύκλων, αλλά και πληττόμενων ιδιοκτητών ακινήτων.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, όσο η χώρα εξέρχεται από την υγειονομική κρίση και υπάρχει επαρκής ανάκαμψη και ακολουθήσει η ανάπτυξη, τόσο θα περιορίζονται τα μέτρα στήριξης, αλλά και θα βελτιώνονται τα έσοδα αφού θα λειτουργεί η οικονομία.

naftemporiki