Κορονοϊός - Πάτρα: Στο "κόκκινο" τα νοσοκομεία αναφοράς - Ανοίγει και 5η κλινική covid στο ΠΠΝΠ - Στη ΜΕΘ 15χρονη


 

Στο "κόκκινο" είναι τα νοσοκομεία αναφοράς στην Πάτρα και κάθε ημέρα που περνάει επιβαρύνονται όλο και περισσότεροι οι κλινικές covid.

Μέχρι στιγμής, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, νοσηλεύονται 125 άτομα σε κλινικές κορονϊού, εκ των οποίων οι 21 ασθενείς στη ΜΕΘ.

Σήμερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, που έχει εφημερία το νοσοκομείο, θα ανοίξει και 5η κλινική για κορονοιο. 
 

Στο μεταξύ, δύο βρέφη τριών και έξι μηνών αντίστοιχα, καθώς και ένα παιδί 12 ετών νοσηλεύονται με κορονοϊό στην κλινική covid της Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο.

Παράλληλα, όπως έγραψε το πρωΐ το tempo24.news στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας βρίσκεται 15χρονο κορίτσι, που είχε νοσήσει με κορονοϊό και παρουσίασε επιπλοκές στην καρδιά. Ειδικότερα, η 15χρονη από το Αγρίνιο νοσηλεύεται στην ΜΕΘ COVID και παρουσιάζει οξεία μυοκαρδίτιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάστασή της είναι σταθερή και δεν έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί. Οι γιατροί εκτιμούν ότι αν και αυτό το 24ωρο η υγεία της είναι σταθερή το κορίτσι θα διαφύγει τον κίνδυνο. Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό μεταφλεγμονώδους συνδρόμου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ρίου.

Πάτρα: Στη ΜΕΘ 15χρονη με επιπλοκές στην καρδιά από τον κορονοϊό