Εγώ ως Καρναβάλι – Εμείς ως Καρναβάλι Πρεμιέρα: Τετάρτη 17 Μαρτίου

 

 

 

Το επόμενο (πέμπτο) επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Εγώ ως Καρναβάλι», που η προβολή του θα αρχίσει την Τετάρτη 17 Μαρτίου και ώρα 21.00 από το κανάλι της ΚΕΔΗΠ στην πλατφόρμα του Youtube (ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ) και από την επίσημη σελίδα της carnivalpatras.gr, έχει τίτλο «Εμείς ως Καρναβάλι» και καταπιάνεται με τις παρέες του Πατρινού Καρναβαλιού.

Από το «Εγώ» περνάμε στο «Εμείς». Φιλίες, έρωτες, οικογένειες γεννιούνται μέσα στο καρναβάλι. Φτιάχνεται ένα διαρκές «Μαζί» που ξεπερνάει το καρναβάλι και είναι πλέον η καθημερινότητα, η κανονική ζωή, η ζωή μας.

 

Το επεισόδιο ερευνά μερικά ερωτήματα πολύ κεντρικά και πολύ ουσιαστικά για τη φύση του καρναβαλιού, για τους θεσμούς του, τα παιχνίδια του, τα πληρώματα, την ψυχή του: Πώς δημιουργείται η καρναβαλική παρέα; Πόσο αρχηγός, είναι ο εκάστοτε αρχηγός; Πόσο ανοιχτές είναι οι παρέες; Πόσο έντονος ο ανταγωνισμός; Πώς είναι να βρίσκεται κάποιος σε κοινό παλμό μαζί με τόσους άλλους, μαζί με όλη την κοινωνία ίσως; Και τελικά πως συνδέεται όλο αυτό με την οικονομία, τη ζωή και την ταυτότητα της πόλης;

 

Καρναβαλιστές, καλλιτέχνες, ψυχολόγοι, θεσμικοί φορείς συμμετείχαν στις συνεντεύξεις. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών, στο Καρναβαλικό εργαστήρι, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και στο θέατρο act.

 

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης

Σενάριο - Κείμενα - Στίχοι τραγουδιού: Κωνσταντίνος Μάγνης

Αφηγήτρια: Γεωργία Ηλιοπούλου

Φωνή Καρνάβαλου: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Ορτέντζιο, Νίκος Πατρώνας

Μουσική: Διονύσης Μπάστας 

Τραγούδι τίτλων: Χριστίνα Κουταλιάγκα

Ηχογραφήσεις: Noisebox Studio

Μοντάζ: Νίκος Πατρώνας, Χρήστος Ορτέντζιο, Ανδρέας Σμυρίλιος, Σπύρος Μηνάς

Μακιγιάζ: Ηλιάνα Βαλσαμάκη

Ομάδα Έρευνας: Ηλίας Ηλιόπουλος, Μαίρη Χρυσανθακοπούλου, Ιωάννης Αναστασόπουλος

Οργάνωση & Εκτέλεση Παραγωγής: Τηλέμαχος Τσαρδάκας  & ΑΜΚΕ Κάνθαρος - θέατρο act

Παραγωγή: ΚΕΔΗΠ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ 2021