Η πολιτική ανευθυνότητα είναι επικίνδυνη

 

Παρακολουθώντας τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, είναι πασιφανές πως υπάρχει έλλειψη πολιτικής υπευθυνότητας από την αντιπολίτευση απέναντι στην υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.

Το σιωπητήριο κάλεσμα σε συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε συνδυασμό με τη μη τήρηση των μέτρων, αγνοώντας  τον κίνδυνο για εκτίναξη των κρουσμάτων, μη σεβόμενοι την μάχη που δίνει το υγειονομικό προσωπικό και οι πολίτες που εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα, αποδεικνύουν εκείνο που τους διακρίνει, η ανευθυνότητα. 

Δεν είναι μόνο υγειονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας, αλλά και κοινωνική. Πρόσφατα έλαβαν χώρα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης δύο δυσάρεστα περιστατικά βίας. Σε καμία περίπτωση η άσκοπη βία δεν δικαιολογείται, κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα απ’ όπου και εάν προέρχεται. Ήδη έχει ξεκινήσει ένα ντόμινο αντιδράσεων για τις καταδίκες των φαινομένων βίας που πάντα καθυστερούν, και όταν εν τέλει γίνουν θα εμφανιστεί ως δια μαγείας ένα «στοιχείο» το οποίο θα αναιρεί ό,τι προηγήθηκε.  Όλα αυτά την στιγμή που καθημερινά δυστυχώς μετράμε νεκρούς από την πανδημία. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη όταν ο αριθμός κρουσμάτων διπλασιαστεί; Όταν θα παραταθεί για ακόμη μία φορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου; Όταν τα μέτρα δεν αρκούν για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση; Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, οικονομία και κοινωνία οδηγούνται σε αδιέξοδο, επειδή κάποιοι πολιτικοί αναζητούν διέξοδο στα δικά τους πολιτικά αδιέξοδα.

Επειδή τα παραπάνω επηρεάζουν την καθημερινότητα, τη ζωή, το σήμερα και αύριο των πολιτών, πρέπει να υιοθετηθεί μια υπεύθυνη και λογική στάση από το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Στο σημείο που μας έχει οδηγήσει η πανδημία δεν χωρούν πολιτικοί τακτικισμοί, δεν χωρά ο λαϊκισμός που μας κόστισε ακριβά στο πρόσφατα παρελθόν.

 

                                                Με εκτίμηση

 

                                          Γεώργιος Δρακούλης