Υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων και κομμωτηρίων ο Εξαδάκτυλος – Προβληματισμός για τα μέτρα

Έκδηλη είναι η ανησυχία τόσο των ειδικών όσο και της κυβέρνησης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, αφού κρούσματα και διασωληνωμένοι παρουσιάζουν δραματική επιδείνωση.

Μιλώντας στο LIVE NEWS ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σημείωσε ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να ενισχυθούν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα έτσι ώστε η προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό της πανδημίας να είναι πιο αποδοτική.

Ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι τα μαγαζιά όπως λιανεμπόριο και κομμωτήρια μπορούν να ανοίξουν, καθώς η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι «δεν ανέστρεψαν την πορεία της πανδημίας».

«Τα μαγαζιά μπορούν να ανοίξουν. Έχει αποδειχτεί από την προηγούμενη εμπειρία».

Το μείζον ωστόσο είναι η ευλαβική τήρηση των μέτρων από όλους, καθώς σε αντίθετη περίπτωση όλη η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα θα είναι ανώφελη.

Τη δική της εμπειρία ως ειδικευόμενη γιατρός την περίοδο της πανδημίας μοιράστηκε η Αθηνά Δαπόντε, συμβασιούχος κοροναϊού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Η κ. Δαπόντε μίλησε για τις σκηνές που έζησε από την αρχή της πανδημίας, ως ειδικευόμενη γιατρός στη Λάρισα, αλλά και μετέπειτα που μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι πιεστική η κατάσταση. Η αρρώστια του κοροναϊού είναι πολύ μοναχική», λέει η γιατρός, σημειώνοντας ότι η μόνη παρέα των ασθενών που νοσηλεύονται με Covid είναι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

«Δενόμαστε με τους ασθενείς, μας καταλαβαίνουν από τα μάτια», δηλώνει η κ. Δαπόντε, η οποία επισημαίνει ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να διατηρήσει τις δυνάμεις του για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτόν τον δύσκολο συλλογικό αγώνα κατά της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης