ΠΟΕΔΗΝ: Με κορονοϊό 16 ασθενείς στο Δρομοκαΐτειο

14/03/2021 | 16:10

 

Δεκαέξι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Δρομοκαΐτειο βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και εργαζόμενο στο Δρομοκαΐτειο, το συμβάν ξεκίνησε στο γηροψυχιατρικό τμήμα, όπου νοσηλεύονται ηληκιωμένοι ψυχικά ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα.

Μία ασθενής εμφάνισε υψηλό πυρετό και βρέθηκε θετική στον κοροναϊό. Διακομίσθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Κρατικό της Νίκαιας, αλλά δεν εισήχθη για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, η ασθενής επέστρεψε την επόμενη μέρα στο Δρομοκαΐτειο, με…ταξί. Ενημερώθηκε ο οδηγός του οχήματος, ενώ ξεκίνησε ιχνηλάτηση, από την οποία βρέθηκε στο γηροψυχιατρικό τμήμα 16 νοσηλευόμενοι ασθενείς θετικοί στον ιό.

«Επειδή δεν τους δέχονται για νοσηλεία τώρα πιά τα γενικά νοσοκομεία λόγω πίεσης, δόθηκε εντολή να νοσηλευθούν στο Δρομοκαΐτειο. Ένα χρόνιο τμήμα μετατράπηκε σε κλινική κορονοϊού και νοσηλεύει 8 περιστατικά. Οι υπόλοιποι θετικοί ασθενείς νοσηλεύονται στο γηροψυχιατρικό τμήμα μαζί με (αρνητικούς στον ιό) ψυχικά ασθενείς» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, προειδοποιώντας για μεγάλη επικινδυνότητα διασποράς του ιού.

Στα τμήματα δεν υπάρχει οξυγόνο σε κεντρική παροχή και όπως σημειώνει, η φροντίδα των ασθενών είναι δύσκολη, καθώς τα Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές, μετά το απόγευμα, δεν υπάρχει παθολόγος, ακτινολογικό και μικροβιολογικό τμήμα.

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου

Πάτρα: Επιτέθηκαν σε τρεις 19χρονους επειδή ο ένας φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία!-Τους χτύπησαν με ρόπαλα και σιδηρογροθιές

Πάτρα: Ο οδοντίατρος που “έσπασε” ιατρείο, επιτέθηκε και σε αστυνομικό!