Ολοκληρώνεται το 56ο παιχνίδι του ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

 

 Την τελευταία Κυριακή του Πατρινού Καρναβαλιού 14 Μαρτίου και ώρα 16.00 συντονιστείτε στο κανάλι youtube της Κοινωφελούς στην πλατφόρμα του Youtube (ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ) και στην επίσημη σελίδα carnivalpatras.gr

Το Σάββατο 13 Μαρτίου επίσης ολοκληρώνεται ο 56ος Κρυμμένος Θησαυρός με το παιχνίδι «Τέρψις-Χορεύω…σας κοροϊδεύω». Στη δράση αυτή καλούνται τα πληρώματα να φτιάξουν μονόλεπτα βίντεο με χορογραφίες που παρακολούθησαν από τα σεμινάρια ρυθμικής κίνησης και χορογραφίας με τη Μαρία Σιολέ με τα τρία είδη χορών pop, latin, disco.

Συγχρόνως, το 56ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού φτάνει στο τέλος του, αφού πρόσφερε διασκέδαση και χαρά, αν και λόγω της πανδημίας πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου και της επίσημης σελίδας της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας carnivalpatras.gr. Πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή μετάδοση των ραδιοφωνικών θεμάτων από την ΕΡΑ Πάτρας και για πρώτη φορά δόθηκαν θέματα μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, βάζοντας το παιχνίδι στα σπίτια όλων των Πατρινών.

Μπορεί φέτος να έλειψαν οι φάσεις πλατείας, τα υπαίθρια παιχνίδια, οι συγκινήσεις των παιχνιδιών πλοήγησης και η γοητεία των νυχτερινών περιπλανήσεων των κυνηγών, ωστόσο με τη βοήθεια της διαδικτυακής επαφής και της τεχνολογίας, η διάθεση για ψάξιμο, η δημιουργία και το μεράκι των πληρωμάτων παρέμειναν σε καρναβαλική εγρήγορση και κράτησαν το όνειρο ζωντανό, μέχρι το 57ο Παιχνίδι, αυτό της δια ζώσης καρναβαλικής επικοινωνίας.

Την Πέμπτη 11 Μαρτίου μεταδόθηκαν τα ραδιοφωνικά θέματα του Δημάρχου Πατρέων και της Προέδρου της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας.

ΘΕΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο ένας βιώνει τα μεγάλα γεγονότα και παραδίδει στον άλλον το τεκμήριο της ελευθερίας του.

Ο άλλος – άξιος απόγονος- την μετασχηματίζει σε προαιώνια γλώσσα,  σφραγίζοντάς την με το ίδιο ακριβώς τεκμήριο 

Ποιος είναι ο πρόγονος; ΒΑΘΜΟΙ : 20              

Ποιος ο απόγονος; ΒΑΘΜΟΙ : 20              

Ποιο είναι το τεκμήριο; ΒΑΘΜΟΙ : 20              

ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΘΜΟΙ : 60

ΘΕΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΔΗΠ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ

Εκεί 200 χρόνια πριν μίλησαν, τραγουδήσαν, θυσιάστηκαν για τη λευτεριά μας.

Σήμερα έχει τα χρώματά μας.

ΒΑΘΜΟΙ : 60 

Ήταν το τρίτο πακέτο ραδιοφωνικών θεμάτων μετά από τα δυο πακέτα που προηγήθηκαν στις 14 και 17 Φεβρουαρίου και τα οποία είχε ετοιμάσει η οργανωτική ομάδα του παιχνιδιού.

Το 56ο Παιχνίδι ξεκίνησε με το παιχνίδι «Μας έφαγε ο έρωτας» που ζητήθηκαν από τα πληρώματα μονόλεπτα βίντεο όπου να εξηγούν πως τους έχει επηρεάσει ο έρωτας στην καρναβαλική ζωή τους.

Στην «5μορφη και τον εξάψαλμο» ζητήθηκαν μονόλεπτα βίντεο όπου ζητούσαν τον…εξάψαλμό τους.

Στην «Κατασκευή Κινητού 2056» ζητήθηκε από τα πληρώματα να κατασκευάσουν το κινητό τηλέφωνο του 2056! (κατασκευή συσκευής τηλεφώνου του μέλλοντος) κάνοντας τη φαντασία τους να πιάσει κόκκινο και ζητώντας τους να στείλουν μονόλεπτα βίντεο  στα οποία θα περιγράφουν με τον πιο ευφάνταστο τρόπο την χρήση του μελλοντικού τηλεφώνου. 

Στη δράση «Αγαπημένο μου ημερολόγιο» ζητήθηκε από τα πληρώματα να αφηγηθούν μια ημέρα Καρνάβαλο-καραντίνας, εξαιρετικής καρναβαλοαισθητικής με ένα κολάζ 8 ακριβώς εικόνων.

Στα «Παντρολογήματα» τα πληρώματα καλούνταν να φτιάξουν ένα βίντεο με δυο κούκλες (ένα ζευγάρι ετερόφυλο ή ομόφυλο) ντυμένες με καρναβαλικά ρούχα και στοιχεία που θα χρησιμοποιούσαν κανονικά στην παρέλαση του 2021 σαν πλήρωμα, δηλαδή να κρατάνε σημαιάκι (λάβαρο) με τον αριθμό του πληρώματος και να βρίσκονται σε διάλογο.

Στο παιχνίδι «Λαλήσαμε!» ζητήθηκε από τα πληρώματα να φτιάξουν μονόλεπτα βίντεο με αυτοσχέδια μουσική χρησιμοποιώντας ο,τιδήποτε άλλο εκτός από μουσικά όργανα.

Στο τηλεοπτικό-διαγωνιστικό παιχνίδι «Καρναβαβέλ!», που πραγματοποιήθηκε στο Ionian Channel τα πληρώματα έπρεπε να ακούσουν προσεκτικά μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες τις 10 ερωτήσεις, οι οποίες δεν αποστάλθηκαν και δεν αναρτήθηκαν πουθενά.

Στο πλαίσιο του 56ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού δόθηκε στα πληρώματα και μια σειρά τριών «Καταφέρτε», που αντιστοιχούν στα γνωστά «φέρτε» των κυνηγών. Λόγω πανδημίας και μέτρων προφύλαξης τα «καταφέρτε» στάλθηκαν με φωτογραφίες.

Τα βίντεο αξιολογήθηκαν από την Κριτική επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2021.

Συμμετείχαν 48 πληρώματα.

 

Τα βραβεία των νικητών θα ανακοινωθούν το ερχόμενο Σάββατο 20 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης