Νέα Σμύρνη: Η κρίσιμη πληροφορία που οδήγησε στη σύλληψη του 30χρονου δράστη της επίθεσης στον αστυνομικό

 

Μία πληροφορία από άτομο που αναγνώρισε τον 30χρονο Ελληνοϊρακινό στα βίντεο που κυκλοφόρησαν αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη, οδήγησε τα στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις οι αστυνομικοί έλαβαν την πληροφορία ανέτρεξαν στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. και διαπίστωσαν ότι το άτομο που είχε κατονομάσει ο πληροφοριοδότης ταίριαζε με εκείνον που έριξε από το δίκυκλο τον ειδικό φρουρό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ το απόγευμα τής Τρίτης.

Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πήγαν με άκρα μυστικότητα, πήγαν στη Μαγούλα Ασπροπύργου, όπου την περιοχή όπου ζει και εργάζεται ως αποθηκάριος ο 30χρονος, τον εντόπισαν και τον φωτογράφισαν, προκειμένου να προχωρήσουν σε νέα σύγκριση των εικόνων.

Ο 30χρονος, στο παρελθόν, είχε κατηγορηθεί για υπόθεση ναρκωτικών και είναι μέλος συνδέσμου οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας, στοιχεία τα οποία για τους αξιωματικούς της Ασφάλειας ταίριαζαν με το προφίλ, που είχαν σχηματίσει για τον άνδρα που αναζητούσαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί ήταν τρομαγμένος και δεν έφερε καμία αντίσταση. Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν και τα ρούχα, τα οποία φορούσε στην επίθεση και έχουν καταγραφεί σε πολλά βίντεο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μετά την ταυτοποίηση του 30χρονου, τη σύλληψή του, αλλά και τη σύλληψη του 22χρονου στη Νέα Σμύρνη, λίγο μετά την επίθεση, υπάρχουν ελάχιστα εκμεταλλεύσιμα στοιχεία για τους υπόλοιπους, που ξυλοκόπησαν άγρια τον ειδικό φρουρό και του προκάλεσαν τα σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Παρ’όλα αυτά η έρευνά τους δεν σταματά και θα προσπαθήσουν -μέσω της περεταίρω ανάλυσης των εικόνων, μαρτυριών και πληροφοριών- να ταυτοποιήσουν όσους περισσότερους από τους δράστες μπορέσουν. 

Έχουν ταυτοποιηθεί και άλλοι

Όπως αναφέρει ο Βασίλησ Λαμπρόπουλος στα «ΝΕΑ» που κυκλοφορούν την Πέμπτη έχει επιπλέον ταυτοποιηθεί ένας 22χρονος, αλβανικής καταγωγής, καθώς στη διάρκεια της επίθεσης του έπεσε το πορτοφόλι, που περιείχε προσωπικά του έγγραφα.

Στα εργαστήρια της ΓΑΔΑ εξετάζονται τα δεκάδες βίντεο που έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας της περιοχής όπου εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια προκειμένου να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι δράστες. Επίσης, με τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξετάζονται εξονυχιστικά σχετικές αναρτήσεις υπόπτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ θα ακολουθήσουν έρευνες με άρση τηλεφωνικών επικοινωνιών, με εξέταση ιχνών DNA, αποτυπωμάτων σε αντικείμενα που βρέθηκαν στο σημείο, στη θήκη του πιστολιού και στο κράνος του 28χρονου αστυνομικού.

Όπως αναφέρει στα «ΝΕΑ» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. «το τρομακτικό είναι ότι κανείς από αυτούς που συμμετείχαν στη βάναυση επίθεση δεν προσπάθησε να σταματήσει τους υπόλοιπους κουκουλοφόρους ακόμη και όταν ο 28χρονος φαινόταν αναίσθητος. Σοκ, όμως, μας προκάλεσαν και οι υβριστικές αναρτήσεις, εκ των υστέρων, από άτομα που εξετάζεται ο ρόλος τους στο λιντσάρισμα».

Διαβάστε επίσης