Ο Ντέλετιτς «μίλησε» στο τέλος

Χάρισε υπερπολύτιμη νίκη στη Λαμία κόντρα στους «βυσσινί»

Το «χρυσό» γκολ του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, Μίλος Ντέλετιτς στο 88ο λεπτό χάρισε υπερπολύτιμη νίκη στη Λαμία κόντρα στους «βυσσινί» με 2-1, στο εξ αναβολής ντέρμπι παραμονής για την 21η αγωνιστική της Super League.

Ο Αντέτζο έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Φθιώτιδας, το αυτογκόλ του Επασί έφερε το ματς στα ίσα στο ημίχρονο, όμως στο τέλος «μίλησε» ο Σέρβος μεσοεπιθετικός σε ένα άκρως επεισοδιακό παιχνίδι. «Άλμα» στη βαθμολογία για τη Λαμία που ανέβηκε στην 11η θέση, ξέφυγε στο +6 από την ΑΕΛ, προτελευταίος πλέον ο ΟΦΗ.

Στο 9’ η ΑΕΛ είχε την πρώτη τελική στο παιχνίδι, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Ακούνια μέσα στην περιοχή, αλλά το τελείωμά του έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια του Επασί. Στο 25’ ο Κολομπίνο με ένα πολύ μακρινό σουτ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Επασί, αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας είχε καλή αντίδραση και μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Στο 33’ από κόρνερ που παίχτηκε με κοντινή πάσα και σέντρα προς τον Καραμάνο, ο αρχηγός της Λαμίας «έστρωσε» τη μπάλα στον Τζανετόπουλο που πλάσαρε από κοντά, ο Νάγκι απέκρουσε κι ο Αντέτζο με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Επτά λεπτά αργότερα, η ΑΕΛ έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, όταν από γυριστή κεφαλιά του Ντουρμισάι, ο Πινακάς βρέθηκε στη μικρή περιοχή, αλλά το πλασέ του (από δύσκολη γωνία) έφυγε λίγο άουτ απ’ το δεξί δοκάρι του Επασί.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΛ έφερε το ματς στα ίσα. Μετά από καταπληκτική, φαλτσαριστή εκτέλεση κόρνερ του Γιακιμόφσκι, ο Επασί ίσα που ακούμπησε τη μπάλα, αυτή χτύπησε στο δοκάρι κι ακολούθως πάνω στο κεφάλι του Γάλλου γκολκίπερ και κατέληξε στο βάθος της εστίας της Λαμίας, 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία ξεκίνησε πιο επιθετικά κι έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ στο 52’, όμως ο Νάγκι έκανε εξαιρετική επέμβαση στην κεφαλιά του Αντέτζο. Ο ρυθμός έπεσε στο επόμενο μισάωρο κι όλα έδειχναν πως το παιχνίδι όδευε προ το «Χ», αφού καμία απ' τις δύο ομάδες δεν έπαιρνε ρίσκα μέσα στο γήπεδο.. 

Στο 88’ ωστόσο, η Λαμία βρήκε το δεύτερο γκολ που την οδήγησε στη μεγάλη νίκη. Από γέμισμα της άμυνας, ο Αραμπούλι έπιασε την κεφαλιά που κόντραρε και στον Ζίζιτς κι ο Ντέλετιτς έκανε το 2-1, που χάρισε το «τρίποντο» στους «κυανόλευκους».

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Ημαθίας)
Κίτρινες: Μπεχαράνο, Αντέτζο, Σλόνδρας - Γιακιμόφσκι, Ηλιάδης, Κολομπίνο, Ζίζιτς

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΛΑΜΙΑ (Μ. Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνες, Ντέλετιτς (90’+5’ Τζέιμς), Μπεχαράνο (90’+5’ Βασιλακάκης), Ρόμανιτς (76’ Πίτι), Αραμπούλι 
ΑΕΛ (Τζ. Φέστα): Νάγκι, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Ζίζιτς, Γκράουρ, Στίφλερ, Κολομπίνο, Γιακιμόφσκι, Πινακάς (73’ Μουκάντζο), Ντουρμισάι (85’ Νούνιτς), Ακούνια. 

 

 

Διαβάστε επίσης