Οι Groovin’ High & friends διασκευάζουν το «Tu Vuò Fà L'Americano» του Renato Carosone στα «Αντίδωτα»

Το δέκατο από τα 12 μέρη της σειράς «Τα Αντίδωτα»

Το κομμάτι «Tu Vuò Fà L'Americano» του Renato Carosone (με τη μουσική ματιά των Groovin’ High & friends) είναι γραμμένο και ηχογραφημένο στο πλαίσιο της δράσης «Τ’ ΑΝΤΙΔΩΤΑ» της Κ.Ε.ΔΗ.Π Καρναβάλι Πάτρας για το Πατρινό Καρναβάλι 2021.

Πρόκειται για το δέκατο από τα 12 μέρη της σειράς «Τα Αντίδωτα» – 12 τραγούδια για το Καρναβάλι, που ανέβηκε την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 μέσα από το κανάλι της στην πλατφόρμα του Youtube (ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ).

«Tu vuò fà l’ Americano ή αλλιώς, «ντεμέκ αμερικάνος», όπως ξεκινά και η διασκευή μας. Η ανάγκη του ναπολιτάνου να παριστάνει τον αμερικάνο, να χορέψει, να πιεί, να ξεφαντώσει! Παρόμοια ανάγκη με τη δική μας, ως καρναβαλιστές, που ζητάμε εδώ και δεκαετίες μέσα από μια μεταμφίεση να εκφράσουμε συναισθήματα και συγκινήσεις. Μια μεταμφίεση που συνδέεται με τις κρυφές επιθυμίες κάθε ατόμου, προσφέρει χαρά και διασκέδαση και αποτελεί εργαλείο δημιουργικής έκφρασης. 

Όπως σημειώνει ο Κωνσταντίνος Γκολφινόπουλος:

«… και τώρα εδώ κι ένα χρόνο πού πήγαν όλα αυτά; Βεβαίωση μετακίνησης για supermarket, για περπάτημα, για οτιδήποτε. Θέλω μια βεβαίωση να μπορώ να βρω τους φίλους μου και να παίξουμε μουσική, να ηχογραφήσουμε ό,τι μας έρθει στο μυαλό και να περάσουμε καλά. Μα όλα έγιναν δύσκολα. Οι αποστάσεις ξαφνικά μεγάλωσαν. Κι εδώ έρχεται η πρόταση από τον Περικλή Αλιώπη για μια «παράξενη» παραγωγή εν μέσω κορωνοϊού για το Καρναβάλι της Πάτρας.

“Ο Περικλής ονειρεύεται…”, είναι η πρώτη μου αντίδραση.

Είμαι στο studio και κουβεντιάζω την πρόταση με το φίλο Γιάννη Τζιάλλα (session μουσικός, καθηγητής κιθάρας με έδρα το Παρίσι). Ας δοκιμάσουμε! Οι Groovin High ηχογραφούν στην Πάτρα και η παραγωγή γίνεται στο Παρίσι. Σε μια περίοδο εγκλεισμού και απομόνωσης αξίζει μια προσπάθεια να βρεθούμε κοντά (έστω με τη βοήθεια της τεχνολογίας). Εξάλλου, Καρναβάλι έρχεται! Κάπως έτσι ξεκίνησε αυτή η διασκευή.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη Τζιάλλα για την πολυεπίπεδη συμμετοχή του: κιθάρες, ενορχήστρωση, προγραμματισμός, recording, μίξη κλπ. (και ειδικά για τις μεταμεσονύκτιες τηλεδιασκέψεις!), τον Περικλή Αλιώπη για την τολμηρή πρόταση και τη συμμετοχή του στην τρομπέτα (δεν θα ξεχάσω την κορυφαία στιγμή «εκτέλεσης» του American Anthem!) και τον Σάκη Μπάστα για τη μίξη και την υπομονή του (ειδικά κάτι Σάββατα στις 22.30!)

Για τους Groovin’ High δεν χρειάζεται να πω κάτι. Μια ακόμα στιγμή ξενοιασιάς, χαράς και δημιουργικότητας στις τόσες πολλές που είχαμε μέχρι τώρα έχει για μένα ανυπολόγιστη αξία…

Καλή ακρόαση!»

 

Διεύθυνση Παραγωγής / Έκδοση: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων (ΚΕΔΗΠ) - Καρναβάλι Πάτρας.

Οργάνωση και Εκτέλεση Παραγωγής / Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Περικλής Αλιώπης 

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουαρίου του 2021 στην Πάτρα και το Παρίσι από τους Κωνσταντίνο Γκολφινόπουλο, Γιάννη Τζιάλλα

Μίξη, audio programming: Γιάννης Τζιάλλας

Mastering: Διονύσης Μπάστας

 

GROOVIN’ HIGH BAND:

Vocals: Δήμητρα Θεοφανίδη

Saxophones: Διονύσιος Μουζάκης

Manouche Guitars: Γιώργος Παπαβασιλείου – Κωνσταντίνος Γκολφινόπουλος

Double Bass: Γιώργος Κατσίκας

 

Συμμετέχουν:

Electric guitar: Γιάννης Τζιάλλας

Trumpet: Περικλής Αλιώπης

 

Follow Groovin’ High band:

https://www.facebook.com/GroovinHighBand/about

Follow Γιάννης Τζιάλλας:

http://www.yiannistziallas.com/

Follow Περικλής Αλιώπης:

https://www.facebook.com/AliopisPeriklis

 

Follow Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας

• YouTube | https://www.youtube.com/user/Carnivalpatras

• Facebook | https://www.facebook.com/karnavalipatras

• Instagram | https://www.instagram.com/carnivalpatras.gr/

• Site| https://www.carnivalpatras.gr/

 

Το τραγούδι: 

https://www.youtube.com/watch?v=kDcMvesfPHM

Διαβάστε επίσης