Gin & tonic cheesecake

Υλικά

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση

600 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ ζάχαρη άχνη
χυμός και ξύσμα από ένα λάιμ
έξτρα ξύσμα λεμόνι για γαρνίρισμα
50ml gin
280ml κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι

250ml  gin and tonic
2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 λεμόνι , ο χυμός από το μισό, το άλλα μισό σε λεπτές φέτες

2 μέτριες μαρέγκες θρυμματισμένες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε μια φόρμα 23 cm και την στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε τα μπισκότα σε μια σακούλα τροφίμων και θρυμματίζουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη, διαφορετικά το κάνουμε με ένα μπλέντερ. Τα μεταφέρουμε σε μια μπασίνα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού το βούτυρο.

Στρώνουμε τη βάση της φόρμας με το μπισκότο και το πατάμε καλά για να έχει ίσο πάχος σε όλη την έκτασή της. Τη βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα για να σφίξει καλά.

Για τη γέμιση, βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη γέμιση - εκτός του τζιν και της κρέμας γάλακτος - και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Όταν έχουμε μια ομοιογενή κρέμα προσθέτουμε το τζιν και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.

Γεμίζουμε τη βάση με τη κρέμα, την ισιώνουμε καλά με μια σπάτουλα και βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι φτιάχνουμε το σιρόπι με το gin tonic, την κρυσταλλική ζάχαρη και το χυμό λεμόνι.  Το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το χυμό λάιμ και τις φέτες λεμόνι.

Ξεφορμάρουμε το cheesecake, γαρνίρουμε με τις θρυμματισμένες μαρέγκες, το σιρόπι και τις φέτες λεμόνι. Τελειώνουμε με ξύσμα λάιμ και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ