Ημέρα τιμής, αλλά και έντονου προβληματισμού για την «ισότιμη» παρουσία της γυναίκας

Της Μαρίας Θεοδοσοπούλου*

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας. 

Ημέρα τιμής, αλλά και έντονου προβληματισμού για την «ισότιμη»  παρουσία της γυναίκας στην εργασία, στο σπίτι, στις ίσες ευκαιρίες και της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων.
Η Γυναίκα αποτελούσε ανέκαθεν το θεμέλιο λίθο της οικογένειας.
Τα τελευταία χρόνια όμως, τα πράγματα έχουν μεταβληθεί και η θέση της γυναίκας έχει αλλάξει άρδην πάνω στην κοινωνική σκακιέρα. 

Η Γυναίκα σήμερα διεκδικεί ισότιμα τον ενεργό της ρόλο και τα καταφέρει. Είναι μητέρα, γιαγιά, κόρη, αδερφή και σύζυγος. Είναι εργαζόμενη και μάλιστα σκληρά, με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της. Κατέχει σημαντικά αξιώματα και συμμετέχει ισότιμα στα κοινά, επιβάλλοντας την παρουσία της μέσα από σκληρή δουλειά.

Η Γυναίκα αστυνομικός αγωνίζεται καθημερινά να ανταποκριθεί στους πολλαπλούς αυτούς ρόλους που κατέχει και να κρατήσει τις λεπτές ισορροπίες μεταξύ του υπηρεσιακού καθήκοντος, της οικογενείας αλλά και της προσωπικής της ιδιοσυγκρασίας που προστάζει η ηθικής της και η κοινωνία. 

Το μεγαλείο και την προσφορά όλων αυτών των γυναικών, τα αναγνωρίζουμε και εκφράζουμε όχι μόνο τον σεβασμό και την εκτίμησή μας, αλλά και τον θαυμασμό για όσα πετυχαίνουν καθημερινά, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο και στην πράξη την ισότητα των δύο φύλλων.
Εξάλλου, η αγάπη, η ευτυχία, η καλοσύνη, η αξιοπρέπεια, η φιλία, η παιδεία και  ό, τι ομορφαίνει καθημερινά τη ζωή μας είναι γένους θΗΛΥΚΟΥ!


*Οργανωτική Γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Διαβάστε επίσης