Πορεία στη Νέα Σμύρνη μετά τα επεισόδια στην πλατεία

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στους δρόμους της Νέας Σμύρνης όπου διεξήχθη πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα προηγήθηκαν στην πλατεία της πόλης.

Τα επεισόδια είναι σε διάφορα σημεία με αστυνομικούς και διαδηλωτές να συγκρούονται και τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης. 

Νωρίτερα, σύμφωνα με την αστυνομία ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς την ώρα που έκαναν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων και έκοβαν πρόστιμα.

Ακολούθησε ένταση και συμπλοκές και σύμφωνα με καταγγελίες οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ακραία βία απέναντι σε πολίτες. 

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία έγιναν 10 προσαγωγές και τραυματίσθηκε ελαφρά ένας αστυνομικός. Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν σκηνές ακραίας βίας. 

pbspexdvdv6045008a81f00.jpg

acmsjssrzs6045008d91ea2.jpg

 
Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρει:

«Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών.  
Ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες. Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα». 

Διαβάστε επίσης