Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Για να κυβερνήσω με Δικαιοσύνη στέγνωσα την ψυχή μου».

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΥ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ", ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΑΚ, ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ


Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο ηγέτης, ο Εθνάρχης, ο πολιτικός που «σφράγισε» και επηρέασε όσο κανείς άλλος την πορεία της Ελλάδας. Σε εποχές δύσκολες παρήγαγε πολιτική, δίδαξε ήθος, παρέδωσε έργο και χάραξε τη στρατηγική της χώρας έγραψε νέες σελίδες μέσα στην πολυτάραχη πορεία της.
Από την μεταπολεμική ιστορία της, στην οποία κυριάρχησε ανοίγοντας το μεγάλο κεφάλαιο της ανάπτυξης και των υποδομών, την εδραίωση της πιο ισχυρής Δημοκρατίας το 1975 έως την κορυφαία στιγμή της ένταξης της χώρας στην οικογένεια της Ευρώπης.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διέθετε σημαντικά πολιτικά προσόντα. Το πιο σπουδαίο όμως, εκτός από την οξυδέρκεια και την πολιτική διορατικότητα που τον διέκριναν, ήταν η πίστη του στην ουσία και την αποτελεσματικότητα.
Η αγάπη του για την Πατρίδα αποτελούσε την πυξίδα της πορείας του.
Γι αυτό και ήταν έως την τελευταία στιγμή της ζωής του υπέρμαχος των Εθνικών Αξιών.
Το δάκρυ του για τη Μακεδονία, σε μία συγκλονιστική στιγμή φόρτισης και Εθνικής Υπερηφάνειας θα ακολουθεί την ιστορία της Πατρίδας και μαζί με πολλά άλλα θα καθοδηγεί όλους εμάς που είχαμε την τύχη να βρεθούμε κοντά του στα χρόνια της νιότης.
Συμπληρώνονται 114 χρόνια από την γέννησή του και ο «μεγάλος σιωπηλός» πολιτικός, ο Εθνάρχης με το «δωρικό» ύφος που ένωσε τους Έλληνες και αναγέννησε την Ελλάδα, βρίσκεται πάντα στη μνήμη μας.
Μας οδηγεί με τις Αξίες και τις Αρχές του.
Και κάθε μας πράξη και απόφαση εμφορείται από τις διδαχές του και πάνω απ’ όλα από το ήθος του. Και πάντα θα ηχεί εκκωφαντικά η σπαρακτική του φράση που αποτέλεσε το σκαρίφημα της ισχυρής του προσωπικότητας: «Για να κυβερνήσω με Δικαιοσύνη στέγνωσα την ψυχή μου».

Στην φωτογραφία ο Νίκος Παπαδημάτος με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή