Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Ο... ευρηματικός Μπουχαλάκης έστειλε τους Πειραιώτες στα ημιτελικά!

 

 

Χάρη σε ένα ευρηματικό γκολ του Μπουχαλάκη στο 87', που προήλθε από μία επική γκάφα του Κουέστα, ο Ολυμπιακός απέσπασε την ισοπαλία (1-1) που χρειαζόταν στην έδρα του  Άρη, στον μεταξύ τους αγώνα ρεβάνς για την προημιτελική φαση του Κυπέλλου και εν τέλει προκρίθηκε αυτός στα ημιτελικά του Κυπέλλου, λόγω της νίκης του με 2-1 στο πρώτο ματς.

Μέχρι και τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, η ομάδα του Μάντζιου κρατούσε στα… χέρια της το πολυπόθητο εισιτήριο, αφού από το 54’ ο Μπρούνο Γκάμα είχε δώσει σκορ πρόκρισης στην ομάδα του από την άσπρη βούλα.

Εντούτοις σε εκείνο το σημείο της αναμέτρησης ο Κρητικός μέσος, ως άλλος… Φαντομάς έκλεψε την μπάλα από τον Χουλιάν Κούεστα (ενώ ήταν έτοιμος να γεμίσει την μπάλα δεν είδε τον αντίπαλό του που είχε κρυφτεί στο... δοκάρι) και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», το οποίο έστειλε την ομάδα του στους «4» της διοργάνωσης.

Μέσα σε ένα δίλεπτο χάθηκαν οι πρώτες ευκαιρίες της αναμέτρησης. Στο 8’ ο Γιώργος Μασούρας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ούγκο Κάιπερς στην κίνηση έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Χουλιάν Κουέστα.

Ίδια κατάληξη, ένα λεπτό αργότερα, είχε και το σουτ που επιχείρησε ο Λούκας Σάσα μετά το γύρισμα του Ντάνιελ Μαντσίνι. Ήταν και οι μοναδικές αξιόλογες στο πρώτο μέρος, αφού οι «κίτρινοι» έδωσαν χώρο, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Κουέστα. Ένα γυριστό του Λαζάρ Ραντζέλοβιτς έπειτα από γύρισμα του Μασούρα στο 45’ ήταν απλή… καταγραφή στα στατιστικά.

Τα πάντα άλλαξαν στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Ο Ματίας Γκεστράνιους υπέδειξε στο 50’ πέναλτι σε σπρώξιμο του Θανάση Ανδρούτσου πάνω στον Τζέιμς Τζέγκο. Μετά από τετράλεπτες διαβουλεύσεις του Φινλανδού διαιτητή με το VAR, η παράβαση δόθηκε και ο Γκάμα εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0!

Με τον Άρη να έχει αποκτήσει σκορ πρόκρισης ο Μαρτίνς πραγματοποίησε όλες τις αλλαγές σε διάστημα δέκα λεπτών, με τον Μάντζιο να απαντά, επιχειρώντας να… σβήσει το ματς.

Μάλιστα το σχέδιο του τεχνικού των γηπεδούχων έδειχνε να πηγαίνει... ρολόι, ώσπου έγινε το μεγάλο λάθος του Κουέστα, το οποίο αξιοποίησε ο Μπουχαλάκης.

Πιο συγκεκριμένα στο 87ο λεπτό ο Μπουχαλάκης περίμενε σαν… κλέφτης στο δοκάρι τον Ισπανό γκολκίπερ κι όταν αυτός άφησε την μπάλα στο έδαφος για να κάνει το γέμισμα, έτρεξε και του την πήρε, σκοράροντας σε κενή εστία!

Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη δραματική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και τον Μπουχαλάκη να φτάνει τα τρία γκολ κόντρα στον Άρη, έχοντας πετύχει δύο και στη νίκη των Πειραιωτών στον αντίστοιχο αγώνα πρωταθλήματος!

Κίτρινες: Τζέγκο, Σούντγκρεν – Τιάγκο Σίλβα, Κρίστινσον, Ελ Αραμπί.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο, Μαντσίνι (75’ Σίλβα), Γκάμα (85’ Μπεναλουάν), Μπερτόγλιο (68’ Μπρούνο), Μάνος (75’ Κάτσε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Παπασταθόπουλος, Μπα (76’ Καμαρά), Χολέμπας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σίλβα (66’ Εμβιλά), Ραντζέλοβιτς (66’ Φορτούνης), Μασούρας (66’ Μπρούμα), Χασάν, Κάιπερς (76’ Ελ Αραμπί)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ