Τα πιο συνηθισμένα λάθη όταν ψήνεις παϊδάκια

 

Λατρεύεις τα παϊδάκια και τα προτιμάς κάθε φορά που πρόκειται να κάνει bbq στο σπίτι, αλλά έχεις παρατηρήσει ότι ποτέ δεν σου βγαίνουν τόσο νόστιμα όσο αυτά που δοκιμάζεις στις ταβέρνες; Βρήκαμε τι μπορεί να κάνεις λάθος.

Δεν προετοιμάζεις σωστά την ψησταριά
Είτε χρησιμοποιείς ψησταριά με κάρβουνα, είτε αερίου είναι πολύ σημαντικό να έχει προετοιμαστεί καλά η ψησταριά σου πριν ψήσεις και η σχάρα να έχει προθερμανθεί για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν βάλεις επάνω τα παϊδάκια. Στην περίπτωση των κάρβουνων πρέπει η φωτιά να καθίσει, για να αποφύγεις τις αναφλέξεις λόγω του λίπους που θα στάζει από τα παϊδάκια. Αν η φωτιά αναζωπυρωθεί όσο ψήνεις, τη σβήνεις με ξίδι ή αλάτι και ποτέ με νερό!

Σημείωσε επίσης ότι καλύτερο κάρβουνο είναι το δρύινο, γιατί κρατά περισσότερο, ενώ αποφεύγεις το πεύκο, την ελιά και το έλατο γιατί τινάζονται! Για προσάναμμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις κληματόβεργες.

Παραλείπεις το μαρινάρισμα
Μπορείς στις ταβέρνες συνήθως τα παϊδάκια να μην περιέχουν τίποτα άλλο από αλάτι και ίσως λίγη ρίγανη, αλλά πίστεψε μας αν τα μαρινάρεις το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει. Οι μαρινάδες προσθέτουν απίστευτη νοστιμιά στα ψητά, γι’ αυτό καλό είναι να μην τις παραλείπετε. Ιδανικά, το μαρινάρισμα γίνεται αποβραδίς στο ψυγείο. Πριν ψήσετε το ταμπονάρετε σε χαρτί κουζίνας.

Δεν υπολογίζεις σωστά τον χρόνο ψησίματος
Σου έχει τύχει τη μία να έβγαλες τα παϊδάκια πολύ νωρίς με αποτέλεσμα να μην έχουν ψηθεί καλά και την επόμενη να τα άφησες αρκετή ώρα παραπάνω με αποτέλεσμα να παραψήθηκαν και να έγιναν σκληρά σαν σόλες; Μην στενοχωριέσαι, συμβαίνει σε όλους ειδικά τον πρώτο καιρό που αρχίζουν να ψήνουν στη σχάρα και δεν έχουν ακόμη εξοικειωθεί.

Να θυμάσαι ότι τα αρνίσια παϊδάκια θέλουν 15-20 λεπτά ψήσιμο, τα παϊδάκια κοτόπουλου 20-25 λεπτά, ενώ τα χοιρινά και μοσχαρίσια περίπου 30 λεπτά. Μην ξεχνάς όμως και να τα γυρίζεις τακτικά, για ομοιόμορφο ψήσιμο.

Διαβάστε επίσης