Πάτρα: Σε γνωστά καφέ της πόλης κατέληγε η κοκαΐνη-Ανάμεσα στη λίστα...αποδεκτών των ναρκωτικών, έμποροι αλλά και μία γιατρός!

 

Ιδιοκτήτες ή υπέυθυνοι γνωστών καφέ και καταστημάτων εστίασης βρίσκονται στη λίστα των αποδεκτών ποσοτήτων κοκαΐνης από την εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών.

Οι τέσσερις συληφθέντες (36, 59, 63 και 70 ετών αντίστοιχα) οι οποίοι αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή μετά τις βαριές κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν, προμήθευαν για μεγάλο χρονικό διάστημα με κοκαΐνη Πατρινούς πολλοί από τους οποίους δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης και της αναψυχής.

Όπως πληροφορείται το tempo24.news ανάμεσά τους είναι ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι γνωστών καφέ της Πάτρας, πολλά από τα οποία συγκαταλέγονται στις πιο δημοφιλείς επιλογές των Πατρινών ιδιαίτερα των νεότερων ηλικιών.

Επίσης στη λίστα όσων προμηθεύονταν κοκαΐνη από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, βρίσκονται γνωστοί έμποροι της πόλης, αλλά και μία γιατρός.

Υπενθυμίζεται πως όλοι οι εμπλεκόμενοι που ξεπερνούν τους 50, θα συμπεριληφθούν στην δικογραφία με τις κατηγορίες της προμήθειας και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθούν οι μέθοδοι διοχέτευσης της κοκαΐνης από την εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες στην Πάτρα είχαν διακινήσει ναρκωτικά σε τουλάχιστον 60 χρήστες στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Η αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση της σπείρας ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας (01.03.2021), όταν εντοπίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Πατρών, στο ύψος της περιοχής Λαμπίρι Αιγιάλειας, ο 63χρονος τη στιγμή που οδηγούσε.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο, βρήκαν μια συσκευασία που περιείχε ένα κιλό και 156 γραμμάρια κοκαΐνης, κρυμμένη πίσω από ηχείο!

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους άλλους τρεις άνδρες, ενώ, όπως προέκυψε από τις έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών, τα μέλη της σπείρας φέρονται ότι μετέφεραν την κοκαΐνη από την Αθήνα σε περιοχές της Αχαΐας και τη διακινούσαν σε χρήστες στην Πάτρα.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες είχαν διακινήσει τους τελευταίους πέντε μήνες περισσότερα από 580 γραμμάρια κοκαΐνης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα μέλη της οργάνωσης, καθώς και στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– 43,9 γραμμάρια κοκαΐνης, διαμοιρασμένη σε 25 ανισοβαρείς συσκευασίες,
– 2,2 γραμμάρια κάνναβης,
– 2 λειτουργικές ηλεκτρονικές ζυγαριές,
– 52 τμήματα νάιλον συσκευασιών,
– 3 κινητά τηλέφωνα,
– 4.100 ευρώ και
– μία μαύρη ατζέντα με στοιχεία πελατών – χρηστών κοκαΐνης.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης για την μεταφορά των ναρκωτικών από την Αθήνα στην Πάτρα και μια μοτοσικλέτα ως μέσο διακίνησης των ουσιών.

Διαβάστε επίσης