Ώρα Πατρών: Προτάσεις για την πανδημία – Ριγανόκαμπος

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ:

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών είχε καταθέσει έγκαιρα συγκεκριμένες προτάσεις για την εξάπλωση της πανδημίας τόσο προς την κυβέρνηση όσο και στη δημοτική αρχή. Οι προτάσεις αφορούν τη λειτουργία εξυπηρέτησης πολιτών, την προστασία προσωπικού και εργαζομένων, τη στήριξη επιχειρήσεων, επαγγελματιών και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και στην πρόβλεψη άμεσων ενεργειών για την ανάπτυξη και στήριξη κοινωνικών πολιτικών.

Φυσικά την κύρια ευθύνη οφείλει να την αναλάβει το κράτος και θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης με κύριες δράσεις την στήριξη της κοινωνίας, της κάθε οικογένειας, του κάθε συμπολίτη όπου βασίζονται μετά το δημόσιο σύστημα υγείας.

Έχουμε τονίσει την υποχρέωση του κράτους για άμεση στελέχωση με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, κινητές μονάδες υγείας για τον υποχρεωτικό έλεγχο εργαζομένων και ιδιαίτερα σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, άμεση στελέχωση της διεύθυνσης υγείας και κοινωνικής μέριμνας, αυτονόητη η φιλοξενία για τους άστεγους, στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, όλα τα μέσα προστασίας των εργαζομένων στους δήμους και στις δημόσιες δυνάμεις της πρώτης γραμμής.

Η παράταξή μας συμμετέχει και παρακολουθεί με έκδηλη ανησυχία τα τεκταινόμενα στη δημόσια υγεία. Ο εκπρόσωπος της παράταξής μας στον Κοινωνικό Οργανισμό Γρηγόρης Μαρκέτος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Θόδωρο Τουλγαρίδη για να ενημερωθεί για την κατάσταση στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου καταθέτοντας τις επισημάνσεις και προτάσεις της παράταξής μας και αναφέροντας τη διάθεσή μας σε οποιαδήποτε βοήθεια κριθεί σκόπιμη. Παράλληλα ενημερώθηκε αναλυτικά για τις ενέργειες και τα μέτρα του Δήμου για τον καταυλισμό. Όλοι μαζί για την κοινωνία της συνοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ