Αφέθηκε ελεύθερος ο Μπαρτομέου, εκτός κάδρου των ερευνών η Μπαρτσελόνα

Ελεύθερος (προσωρινά) αφέθηκε την Τρίτη (2/03) ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζούζεπ Μαρία Μπαρτομέου, παρά την άρνησή του να καταθέσει, ως είχε το δικαίωμα, για το «Barca Gate».

Οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο, η Μπαρτσελόνα παραμένει εκτός κάδρου. Ο Μπαρτομέου εξακολουθεί ν΄ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες περί διαφθοράς και "ξεπλύματος" μαύρου χρήματος, με την ισπανική ομάδα να μην ερευνάται καθώς δεν προκύπτει πουθενά ότι μπορεί να σχετίζεται με τις κινήσεις του πρώην προέδρου της.

Ο τελευταίος κατηγορείται ότι μέσω της εταιρείας "I3 Ventures", η οποία διαχειριζόταν δεκάδες λογαριασμούς σε Facebook και Twitter, γινόταν προσπάθεια να πληγεί το κύρος και η εικόνα των σταρ της ομάδας, όπως είναι ο Λιονέλ Μέσι και ο Ζεράρ Πικέ, αλλά και πρώην θρύλων του συλλόγου, όπως ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Τσάβι και ο Κάρλες Πουγιόλ.

Στο στόχαστρο επίσης επίσης είχαν μπει και οι αντίπαλοι του Μπαρτομέου για τον προεδρικό θώκο της «Μπάρτσα», όπως ο Βίκτορ Φοντ, ο Χουάν Λαπόρτα κι ο Αγκουστί Μπενεντίκο.

Εκτός από τον Μπαρτομέου και τον σύμβουλό του, Χάουμε Μασφερέρ, συνελήφθησαν ακόμη ο πρώην γενικός διευθυντής του συλλόγου, Όσκαρ Γκράου και ο νομικός εκπρόσωπος, Ρομάν Γκόμεθ Ποντί. Άπαντες αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι.