Επίδομα θέρμανσης: Προσοχή! Μέχρι σήμερα η υποβολή παραστατικών

Εκπνέει σήμερα, 1η Μαρτίου 2021, η προθεσμία για την υποβολή των παραστατικών αγοράς πετρελαίου θέρμανσης και λοιπών καυσίμων, έτσι ώστε οι δικαιούχοι να πάρουν το επίδομα.

Από τις 688.412 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και έχουν κριθεί ως επιλέξιμες, έχουν πληρωθεί μέχρι στιγμής οι 355.314.

Προκειμένου να πληρωθούν και οι υπόλοιπες, θα πρέπει να προσκομιστούν τα παραστατικά αγοράς του πετρελαίου θέρμανσης και των λοιπών καυσίμων.

Βέβαια, αυτό θα έπρεπε να γίνει μέχρι χθες 28 Φεβρουαρίου. Επειδή όμως ήταν Κυριακή, τα παραστατικά θα γίνονται αποδεκτά και σήμερα Δευτέρα με ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί μια ολιγοήμερη παράταση.

Από τους 565.222 καταναλωτές που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης και δικαιούνται επίδομα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου είχαν προσκομίσει δικαιολογητικά οι 317.396.

Η επόμενη πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης έχει προγραμματιστεί στις 31 Μαρτίου ενώ μέχρι το τέλος Απριλίου θα λάβουν το επίδομα όσοι χρησιμοποιούν για θέρμανση φυσικό αέριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίδομα θέρμανσης δικαιούνται και όσοι χρησιμοποιούν για θέρμανση και άλλες εναλλακτικές θερμαντικές ύλες, όπως φυσικό αέριο και καυσόξυλα και στο πλαίσιο αυτό έγιναν για πρώτη φορά αποδεκτά τιμολόγια αγοράς καυσόξυλων που εκδόθηκαν από την 1η Ιουνίου 2020 και μετά.