Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση επιλέγει την εκδίκηση έναντι της αξίας της ζωής

01/03/2021 | 08:14

 

«Θλιβερή» χαρακτήρισε την τελευταία ανακοίνωση της κυβέρνησης, που στράφηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη θέση του απέναντι στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης.

Σε συνέντευξή του στο Mega ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε: «Είναι μια θλιβερή ανακοίνωση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν τιμά τη σημερινή Δημοκρατία στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση επιλέγει την εκδίκηση έναντι της ζωής. Η κυβέρνηση επιλέγει να υπονομεύσει το κράτος δικαίου, έναντι της ευνομούμενης και λειτουργούσας δημοκρατικής Πολιτείας».

Αιτιολογώντας τη θέση του ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τον ίδιο της τον νόμο, που πρόσφατα ψήφισε». «Από τη στιγμή που καταργήθηκε η δυνατότητα έκτιση της ποινής του στις αγροτικές φυλακές, ο νόμος λέει ότι πρέπει να επιστρέψει στις φυλακές που ήταν πριν, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Αυτό είναι ρύθμιση της κυβέρνησης και δεν το κάνει. Διότι επιλέγει να στείλει κάποια ακατανόητα σήματα, τα οποία είναι σε βάρος της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας» προσέθεσε.

Εξηγώντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει: «Εμείς επιλέγουμε, όχι να υπερασπιστούμε αυτά τα οποία έκανε ο κ. Κουφοντίνας -ο κ. Κουφοντίνας δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις εγκληματικές του πράξεις- επιλέγουμε να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου, τη Δημοκρατία, την αξία της ζωής που είναι πάνω απ’ όλα».

Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση αναφέρει: «Η κυβέρνηση επιλέγει έναν ρόλο σαν αυτόν της Θάτσερ που, κάτω από άλλες συνθήκες, είχε συνδέσει το όνομά της με μια αντίστοιχη απεργία πείνας, του Μπόμπι Σαντς, και του Ερντογάν από την άλλη, για να μιλήσω με πιο σύγχρονους όρους. Η Δημοκρατία του Ερντογάν δεν μπορεί να είναι πρότυπο για μας».

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρεται, επίσης, στο θέμα της πανδημίας υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή και προσθέτει ότι «ως οργανωμένη Πολιτεία δεν κάναμε τον τελευταίο χρόνο αυτά που έπρεπε σε μια σειρά τομείς για τον περιορισμό της πανδημίας και γι αυτό η κυβέρνηση έχει τεράστια πολιτική ευθύνη».

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ