Ελληνίδα ασθενής μηδέν: «Ήταν δύσκολα, με άλλαξε πολύ»

Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα. Η πρώτη “θετική” της χώρας μας, ήταν η 38χρονη Δήμητρα Βουλγαρίδου.

Ένα χρόνο μετά την περιπέτειά της, η ασθενής μηδέν, αποκάλυψε στο MEGA ότι δεν άνοιγε τηλεόεραση ενώ διάχυτες πληροφορίες από το κινητό, της έδιναν να καταλάβει ότι κάτι μεγάλο ξεκινούσε και η ίδια βρισκόταν “στο μάτι του κυκλώνα”. Μετά, άρχισε το bullying

«Το κύριο συναίσθημα που με κυρίευσε ήταν φόβος. Εκείνη την περίοδο όλα ήταν άγνωστα για την εξέλιξη του ιού. Και άγχος για την εξέλιξη της υγείας μου».

Μάλιστα, εκτός από την ίδια, θετικός ήταν και ο 9χρονος γιος της, στον οποίο όπως φαίνεται, μετέδωσε τον ιό εκείνη. 

«Φοβόμουν για την υγεία τη δική μου και του μικρού. Περνώντας ο καιρός και βλέποντας την έκταση που έχει πάρει το θέμα, γιατί δεν είχε κρατηθεί κανένα ιατρικό απόρρητο, άρχισε να με φοβίζει όλο αυτό πολύ γιατί δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω όταν βγω από το νοσοκομείο»

«Ήταν δύσκολα. Υπήρχαν άνθρωποι που είχαν φοβηθεί πολύ. Τους κατανοώ, αλλά αυτό άλλαξε πολύ εμένα. Το αντιληπτικό μου πεδίο σε σχέση με τις ανθρώπινες σχέσεις».

Μετά από τη μάχη της με τον ιό και τον τρόμο που βίωσε σκεπτόμενη τα χειρότερα που θα μπορούσαν να είχαν συμβεί στην ίδια και στο παιδί της, η Δήμητρα άλλαξε. Αναθεώρησε πολλά στη ζωή της και αποκάλυψε ότι τίποτα δεν έμεινε ίδιο ακόμη και στις ανθρώπινες σχέσεις της.

«Απέκτησα φοβίες. Τις αντιμετώπισα με ειδικό» λέει…

Ένα χρόνο μετά η Δήμητρα Βουλγαρίδου είναι αισιόδοξη ότι το τέλος του εφιάλτη είναι κοντά. Περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία να έρθει η ώρα του εμβολιασμού της.

«Φυσικά και θα εμβολιαστώ. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην επιστήμη…»