Παγώνη: Lockdown μέχρι τις 15 Μαρτίου – Έτσι θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη

 

 

Την ανησυχία της για την κατάσταση στα νοσοκομεία λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας στην χώρα μας εξέφρασε η η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Παρασκευής είπε χαρακτηριστικά πως «τα πράγματα στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολα. Έχουν καλυφθεί το 90% των ΜΕΘ. Τώρα ξεκινά το δεκαπενθήμερο μετά το lockdown, και τώρα, από την επόμενη εβδομάδα, αναμένουμε μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών. Δεν περιμένουμε άμεση μείωση των ασθενών στις ΜΕΘ».

Αναφορικά με το lockdown και τις επικείμενες ανακοινώσεις για επέκταση των περιοριστικών μέτρων, η κυρία Παγώνη είπε πως «με βάση τα δεδομένα να δούμε αν από τις 15 Μαρτίου, θα μπορούμε να εισηγηθούμε κάποιο άνοιγμα». Μάλιστα προσδιόρισε το άνοιγμα αυτό λέγοντας πως θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τα σχολεία, να πηγαίνουν τα παιδιά, και να μπορεί και ο κόσμος να πάει σε ένα κατάστημα με ειδικές συνθήκες να ψωνίσει.

Παράλληλα αναφορικά με την Καθαρά Δευτέρα, η κυρία Παγώνη είπε: «Δεν θα πετάξουμε χαρταετό. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, δεν μπορούμε να βγούμε όλοι έξω και να δημιουργηθεί συνωστισμός».

«Στο μπαλκόνι την Τσικνοπέμπτη μπορείτε να ψήσετε. Θα μιλάτε και με τους διπλανούς σας και όλα θα είναι πολύ καλά. Νομίζω ότι μια οικογένεια μπορεί να ψήσει και να περάσει ωραία. Επειδή ακόμα έχουμε 1700 και κρούσματα, καλό θα ήταν να είμαστε προσεχτικοί. Μπορούμε να ψήσουμε και να περάσουμε καλά ως οικογένειες. Κάποιοι άνθρωποι επί ένα χρόνο δεν έχουν κάνει τίποτα, οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό», είπε η κ. Παγώνη αναφορικά με το τι θα ισχύει για την Τσικνοπέμπτη.

«Για το Πάσχα, έχω πει εδώ και καιρό, ότι θα είναι με μέτρα, μάσκες, αποστάσεις, και με προσοχή στον αριθμό των ατόμων. Όχι, δε θα είναι σαν το περσινό. Όλα θε εξαρτηθούν από το τι παρτίδες εμβολίων θα πάρουμε», ανέφερε για το Πάσχα.

Μιλώντας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η ίδια είπε ότι «Για να πάω εγώ στο εξωτερικό που θέλω να πάω σε ένα συνέδριο, φυσικά θέλω να έχω μία πράσινη κάρτα να τη δείχνω και να τελειώνω. Δεν μπορώ να μπαίνω σε καραντίνα σε ξενοδοχεία».

Διαβάστε επίσης