Καραμανλής υπέρ Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή της Βουλής για τις αλλαγές στον νόμο 4412 για τις δημόσιες συμβάσεις, στήριξε την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Λιγνάδη.

Έκανε λόγο για απαράδεκτα υπονοούμενα εναντίον της υπουργού Πολιτισμού, του πρωθυπουργού και εν τέλει ολόκληρης της παράταξης από την αξιωματική αντιπολίτευση ή μέρος αυτής. Και σχολίασε ότι το όργιο φημών και σκανδαλοθηρίας αναφορικά με την υπόθεση αυτή, φέρνει στη μνήμη του τον ακραίο πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ την εποχή του Μνημονίου.

«Άλλο λοιπόν κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ η δίκαιη κριτική προς ορισμένους χειρισμούς κι άλλο ο εκτροχιασμός σε ένα κύμα συκοφαντιών και τοξικής λάσπης, που δεν βοηθάει τον πολιτικό διάλογο» συνέχισε ο κ. Καραμανλής. Αναγνώρισε ότι «λάθη προφανώς γίνονται και είναι ανθρώπινο», τόνισε όμως ότι δεν μπορεί να αξιοποιούνται για εκτόξευση λάσπης.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «αυτό πρέπει να το ξέρουν και όσοι ενεργούν δήθεν στο όνομα αυτής της παράταξης, συμμετέχοντας με τρόπο δόλιο, θα έλεγα, στις προσπάθειες σπίλωσης, τόσο του πρωθυπουργού, όσο και της ιστορικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη του μέτρου και του ορθολογισμού. Εκφράστηκε θετικά για το έργο της κ. Μενδώνη, αναφέροντας ότι ο ίδιος ως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έχει συνεργαστεί μαζί της άψογα, τόσο στα ζητήματα του μετρό Θεσσαλονίκης όσο και σε άλλα πολλά ζητήματα.

Και κατέληξε με την επισήμανση: «Όλα αυτά δεν βοηθούν στην απόδοση δικαιοσύνης, στα θύματα τέτοιων ενεργειών, που βρίσκουν επιτέλους το σθένος να βγούνε και να μιλήσουν».

Διαβάστε επίσης