ΠΓΝΠ για Καρδιοθωρακοχειρουργική: Είμαστε πλέον έτοιμοι να παρέχουμε πολύτιμες υπηρεσίες και σε εγχειρήσεις καρδιολογικών περιστατικών

Ανακοίνωση της Διοίκησης

Σε ανακοίνωση του ΠΓΝΠ για τη λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής αναφέρονται τα εξής:

Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα  για το  Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών,  αλλά και μια μεγάλη μέρα για όλη την Περιφέρειά μας, διότι στις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που ήδη παρέχονται από το Νοσοκομείο μας ήρθαν να προστεθούν και οι σημαντικές υπηρεσίες μιας νέας, σύγχρονης κλινικής, της ΚΑΡΔΙΟΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, την οποία στελεχώνει μια ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων με Διευθυντή τον Αναπλ. Καθηγητή κ. Νικόλαο Χαροκόπο, ένα εξαιρετικό νοσηλευτικό προσωπικό και πλαισιώνεται από εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Με τη λειτουργία αυτής της κλινικής, το Νοσοκομείο μεγιστοποιεί τη δυναμικότητά του και είμαστε πλέον έτοιμοι να παρέχουμε πολύτιμες υπρηεσίες και σε εγχειρήσεις καρδιολογικών περιστατικών, διότι η επεμβατική αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών είναι σε  υψηλό επίπεδο στο Νοσοκομείο μας, οπότε επιτυγχάνεται πλέον μία ολιστική αντιμετώπιση των καρδιολογικών ασθενών, στο ΠΓΝΠ. Με την έναρξη της Καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής το νοσοκομείο μας μεγιστοποιεί τη δυναμικότητά του και είναι πλέον έτοιμο να παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες και σε εγχειρήσεις καρδιολογικών περιστατικών,  για τα οποία οι πολίτες της Περιφέρειας μέχρι σήμερα θα έπρεπε να μεταβούν σε νοσοκομεία της Αθήνας, τονίζοντας δε ότι ο πληθυσμός αναφοράς στο Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο μας είναι πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους. 

Το εξαιρετικό αυτό δημιούργημα είναι τα αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας μας με το Υπουργείο Υγείας, την 6η ΥΠΕ και φυσικά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. 

Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι   ενημερώσαμε τους Φορείς και τους Συμπολίτες μας για το ευχάριστο αυτό γεγονός και ως επίσης τους γνωρίσαμε ότι δεν μπορούμε να μοιραστούμε τη χαρά μας και την ικανοποίηση μαζί τους δια ζώσης, διότι στο Νοσοκομείο εδώ και μήνες υπάρχουν αυστηρότατοι περιορισμοί για την προσέγγιση του κοινού.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Υπουργό  κ. Βασίλη Κικίλια, για την τιμή που μας έκανε, εγκαινιάζοντας σήμερα τη νέα Καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική.

 

Ο Αν. Διοικητής του ΠΓΝΠ

Δρ. Δημήτριος  Μπάκος

 

Διαβάστε επίσης