Πάτρα: Τί λέει η γιατρός από την κλινική covid που νόσησε από κορονοϊό

 

Οι µεταλλάξεις του ιού έφεραν στην Πάτρα την εκποµπή SPECIAL REPORT και τον Τάσο Τέλογλου, για λογαριασµό του ANT1.

Το ρεπορτάζ προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης, εστιάζοντας στα δύο µεγάλα νοσοκοµεία, ξεκινώντας από τον «Αγιο Ανδρέα», όπου και εντοπίστηκε η βρετανική µετάλλαξη, προκαλώντας διασπορά σε ευρεία έκταση.

Την αγωνία εκείνων των ωρών περιέγραψε η πρόεδρος της επιτροπής Λοιµώξεων του νοσοκοµείου Πατρούλα Μανωλοπούλου, εξηγώντας ότι σε περίπτωση γενικευµένης διασποράς θα έπρεπε να εκκενωθούν κλινικές, κάτι που δεν χρειάστηκε, ενώ εστίασε στο ενδεχόµενο να έπρεπε να νοσηλευθούν γιατροί, κάτι που επίσης αποφεύχθηκε.

Ανθρώπινη πινελιά στην εκποµπή έβαλε η παθολόγος του νοσοκοµείου Ντέµη ∆ηµητροπούλου, η οποία ήταν µεταξύ των γιατρών που νόσησαν από τον µεταλλαγµένο ιό.
Οπως είπε, τα συµπτώµατά της ήταν περίπου αυτά ενός κοινού κρυολογήµατος, αλλά την απασχόλησε έντονα το ενδεχόµενο να είχε µεταδώσει τον ιό στις µικρές της κόρες και τα άλλα πρόσωπα της οικογένειάς της.
Εκτιµά, είπε, ότι το γεγονός ότι νόσησε ήπια και κανένας συγγενής της δεν νόσησε, το οφείλει στην πρώτη δόση του εµβολίου, που ενίσχυσε την άµυνα του οργανισµού της έναντι του εισβολέα.