Πάτρα: Έφτασε στο ΠΠΝΠ Ο Β. Κικίλιας - Εγκαινιάζει την καρδιοχειρουργική κλινική - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, έφτασε στην Πάτρα και μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός εισήλθε στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος από άλλη είσοδο. 

----------

Στην Πάτρα θα βρίσκεται σήμερα 11π.μ. ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για τα εγκαίνια της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

Αν και τα εγκάινια πραγματοποιούνται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης  αφού του ΠΓΝΠ είναι Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό, και με ελάχιστους παρόντες λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, το γεγονός της επαναλειτουργίας της Κλινικής δεν παύει να είναι σημαντικό για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Η λειτουργία της καρδιοχειρουργικής κλινικής αποτελούσε καθολικό αίτημα των φορέων της πόλης και η πολιτική πρωτοβουλία για την υλοποίησή του αποτελεί αν μη τι άλλο ανακούφιση για την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα.

Διευθυντής της Κλινικής θα είναι είναι ο Νίκος Χαροκόπος τον οποίο θα πλαισιώνει ομάδα επιστημόνων που αποτελείται από τη Μαρία Φιλιππάκη καρδιο- αναισθησιολόγο, τον Δημήτρη Στεφάνου καρδιοχειρουργό και την Έφη Ρούσκα καρδιολόγο με εξειδίκευση στην παρακολούθηση καρδιοχειρουργημένων ασθενών. Για τη στελέχωσή της αναμένεται κι άλλο προσωπικό στην κλινική ενώ όλα θα γίνουν βήμα- βήμα.

Στην είσοδο περιμένουν τον υπουργό συνδικαλιστές, μέλη της ΕΙΝΑ, εργαζόμενοι και των δύο νοσοκομείων αναφοράς, φοιητικοί σύλλογοι και ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης.