Πάτρα: Τα κρούσματα αυξάνονται στην "Κιβωτό της Αγάπης" και ο ΕΟΔΥ ακόμη να ενημερώσει τη διοίκηση - Εφθασαν τα 21 τα περιστατικά

 

Η απίστευτη καθυστέρηση του ΕΟΔΥ στην ανακοίνωση των μοριακών τεστ που έχει πραγματοποιήσει σε τροφίμους και εργαζομένους στην "Κιβωτό της Αγάπης" για να διαπιστωθεί η διασπορά του κορονοϊού στη δομή , έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία και αναστάτωση, καθώς τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 11 εργαζόμενοι και 10 τρόφιμοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, ενώ ο ΕΟΔΥ τρεις ημέρες μετά την πραγματοποιήσει το τεστ δεν έχει ενημερώσει τη διοίκηση για τα αποτελέσματα.

Τη Δευτέρα, μετά τη διαπίστωση κρουσμάτων, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έφτασε στις εγκαταστάσεις της "Κιβωτού" λαμβάνοντας 118 δείγματα τόσο από τρόφιμους όσο και από εργαζόμενους. Ωστόσο παρά τις διαβεβαιώσεις για έμαση απάντηση τίποτα δεν έχει γίνει.

Να σημειωθεί ότι οι 2 από τους 4 ορόφους του ιδρύματος έχουν μετατραπεί σε χώρους διαμονής επιβεβαιωμένων και ύποπτων κρουσμάτων.

Την ίδια ώρα, ένα παιδί από τα φιλοξενούμενα που είναι από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" για προληπτικούς λόγους με την υγεία του να είναι σε καλή κατάσταση.

 

Η καθυστέρηση αυτή κάνει την αγωνία των ανθρώπων της Κιβωτού να είναι "στο κόκκινο" αφού ακόμη δεν έχουν σαφή εικόνα της κατάστασης, ενώ παράλληλα αρκετοί από τους τρόφιμους εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα, όπως δέκατα.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ