Κώστας Μπακογιάννης για Κουφοντίνα: «Ο δολοφόνος να μείνει δολοφόνος και μόνον»

Άρθρο στην εφημερίδα Καθημερινή έγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει και γύρω από το θέμα αυτό. 

Ο Κώστας Μπακογιάννης, στο άρθρο του αναφέρει ότι «Η καταπολέμηση του μίσους και της τρομοκρατίας δεν έχει πολιτικό ή ιδεολογικό πρόσημο. Απαιτεί ένα αρραγές μέτωπο όλων».

Ο κ. Μπακογιάννης ο οποίος σε πολύ μικρή ηλικία είδε τον πατέρα του Παύλο να πέφτει νεκρός από το όπλο του Δημήτρη Κουφοντίνα, γράφει όσον αφορά στα παραπάνω ότι «[…] όλες οι μανάδες άλλωστε καίνε το ίδιο τα παιδιά τους όπως και όλα τα παιδιά το ίδιο θρηνούν τους πατεράδες τους. Τα νεκροταφεία μας εξισώνουν όλους».

Σε άλλο σημείο του άρθρου του ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρει ότι «Αρχή και τέλος είναι η ίδια η δημοκρατία. Το κράτος δικαίου. Οι θεσμοί, οι νόμοι, οι κανόνες ισχύουν για όλους, δίχως εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Φυσικά ισχύουν και για έναν επαγγελματία κατά συρροήν δολοφόνο. Αλίμονό μας αν το δίκαιο κοβόταν και ραβόταν στα μέτρα κάθε εκβιαστή και προσαρμοζόταν ο τόπος και ο τρόπος έκτισης της ποινής του στα σταθμά που τον εξυπηρετούν».

Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης απευθύνει έκκληση για ψυχραιμία. «Μην επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να παρασυρθούν από έναν παράφρονα αυλητή του μίσους. Μην υπνοβατήσουμε προς τον βούρκο που μπορεί να μας καταπιεί. Ο δολοφόνος να μείνει δολοφόνος και μόνον, όχι σημαία ευκαιρίας και αφορμή για πολιτική αντιπαράθεση. Η ζωή του είναι δική του. Όμως, οι ζωές δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων, όλων μας και των παιδιών μας, είναι δικές μας»