Πάτρα - Κιβωτός της Αγάπης: Τεράστια καθυστέρηση στα τεστ - Ένα παιδί στο νοσοκομείο

Δε λέει να κοπάσει η ανησυχία που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην "Κιβωτό της Αγάπης".

Οι 2 από τους 4 ορόφους του ιδρύματος έχουν μετατραπεί σε χώρους διαμονής επιβεβαιωμένων και ύποπτων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των τεστ, έχουν εντοπιστεί 19 κρούσματα.

Τα αρχικά 17 κρούσματα αυξήθηκαν κατά 2 την Τετάρτη, μετά τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν σε έναν εργαζόμενο και σε ένα παιδί, τα οποία αναλύθηκαν σε ιδιωτικό κέντρο.

Την ίδια ώρα, ένα παιδί από τα φιλοξενούμενα που είναι από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" για προληπτικούς λόγους με την υγεία του να είναι σε καλή κατάσταση.

Η διοίκηση του ιδρύματος είναι ανάσταστη με την καθυστέρηση στα αποτελέσματα των δειγμάτων που πήρε ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα, για να γίνει μοριακός έλεγχος.

Τη Δευτέρα, μετά τη διαπίστωση κρουσμάτων, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έφτασε στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού λαμβάνοντας 118 δείγματα τόσο από τρόφιμους όσο και από εργαζόμενους.

Δύο εικοσιτετράωρα μετά και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για κλειστή δομή φιλοξενίας και τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη βγει, εντείνοντας την ανησυχία των υπευθύνων.

Όπως μεταφέρουν στο tempo24 άνθρωποι της διοίκησης, παρά τη διαβεβαίωση πως την επόμενη ημέρα θα είχαν τα αποτελέσματα (δηλ. την Τρίτη), ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά.

Η καθυστέρηση αυτή κάνει την αγωνία των ανθρώπων της Κιβωτού να είναι "στο κόκκινο" αφού ακόμη δεν έχουν σαφή εικόνα της κατάστασης, ενώ παράλληλα αρκετοί από τους τρόφιμους εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα, όπως δέκατα.

Διαβάστε επίσης