Μυτιλήνη: Έγκυος αυτοπυρπολήθηκε στο Καρά Τεπέ

Νοσηλεύεται με εγκαύματα στο νοσοκομείο

Σοκ στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ, στη Μυτιλήνη. Μία 26χρονη Αφγανή, που είναι έγκυος στον όγδοο μήνα, αποκαλύφθηκε σήμερα ότι αυτοπυρπολήθηκε την περασμένη Κυριακή, μέσα στη σκηνή όπου διέμενε.

Η γυναίκα είναι μητέρα δύο παιδιών και αναγνωρισμένη πρόσφυγας. Είχε περάσει στη Μυτιλήνη με τα παιδιά της και επρόκειτο να αναχωρήσει την περασμένη Τετάρτη με προορισμό τη Γερμανία. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή πληροφορήθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει άμεσα το ταξίδι, λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της.

Το πρωί της Κυριακής έβγαλε τα παιδιά της από τη σκηνή και αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Με παρέμβαση υπαλλήλων του ΚΥΤ και άλλων προσφύγων και μεταναστών, η φωτιά σβήστηκε, ενώ η 26χρονη μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Η γυναίκα ελέγχεται και ψυχολογικά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αύριο η 26χρονη πρόκειται να μεταφερθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης απολογούμενη για την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος.

Διαβάστε επίσης