6η ΥΠΕ: Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο

 

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Γ.Ν. Παίδων «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» Πατρών οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στον ισόγειο χώρο του Επιμελητηρίου, Μιχαλακοπούλου 58 (Ρ. Φεραίου).

Συγκεκριμένα, οι τρεις συνεργαζόμενοι φορείς  προσκαλούν τα μέλη τους, αλλά και κάθε πατρινό πολίτη, με αφορμή τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων, με rapid test,  να προσφέρουν αίμα, μετά τον έλεγχο, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, το πρωινό του Σαββάτου από τις 9:30 ως τις 13:30, ως ένδειξη ανθρωπισμού και συνεισφοράς στις ανάγκες  που αντιμετωπίζει το Κέντρο Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ». Λόγω της νέας πανδημίας, οι ελλείψεις σε φιάλες αίματος είναι σημαντικές, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς, που χρειάζονται μεταγγίσεις  να μένουν αβοήθητοι.

Μέριμνα των συνεργαζόμενων φορέων είναι η δημιουργία μιας ασπίδας πρόληψης για τους συμπολίτες μας τόσο με την ανίχνευση ασυμπτωματικών κρουσμάτων του νέου κορονοιού,  όσο και με τη συγκέντρωση μονάδων αίματος, που θα ανακουφίσουν τις αιματολογικές ανάγκες χρονίων πασχόντων και νοσηλευομένων ασθενών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης μας.