Ολλανδία: Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα – Ανοίγουν κομμωτήρια και κάποια σχολεία

23/02/2021 | 23:34

Η κυβέρνηση στην Ολλανδία ανακοίνωσε ότι παρατείνεται μέχρι τις 15 Μαρτίου η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, ένα μέτρο που προκάλεσε βίαιες διαμαρτυρίες όταν τέθηκε σε ισχύ, στα τέλη Ιανουαρίου.

Η ολλανδική κυβέρνηση θα γνωστοποιήσει στις 8 Μαρτίου εάν η απαγόρευση θα παραταθεί και πέραν αυτής της ημερομηνίας, είπε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. Να σημειωθεί ότι η 15η Μαρτίου είναι η ημέρα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

«Προς το παρόν, βρισκόμαστε ακόμη σε μια απίστευτα δύσκολη φάση», εξήγησε ο Ρούτε, προσθέτοντας ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι «αναπόφευκτο», σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 μέχρι τις 4.30 είχε ήδη παραταθεί μία φορά, μέχρι τις 2 Μαρτίου

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ωστόσο μια μικρή χαλάρωση ορισμένων μέτρων, όπως την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων. Μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά. Τα καταστήματα που διαθέτουν τα λεγόμενα μη αναγκαία είδη θα μπορούν από τις 3 Μαρτίου να δεχτούν περιορισμένο αριθμό πελατών, κατόπιν ραντεβού.

Από την επόμενη εβδομάδα θα επαναλειτουργήσουν επίσης τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι μαθητές θα επανέλθουν στις τάξεις τους για τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με συμπλοκή ατόμων στη Σωσιπάτρου – Τραυματισμοί και ισχυρή αστυνομική παρουσία

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Σκηνές… Φαρ Ουέστ: Ασύλληπτο επεισόδιο με βαριοπούλες – Παππούς και εγγονός μεταφέρθηκαν με βαριά τραύματα σε ΠΓΝΠ και Καραμανδάνειο (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (ΦΩΤΟ)

Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε και τούμπαρε 2 αυτοκίνητα – Ζημιές και σε αγροτικές εγκαταστάσεις (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι, ρόπαλο και μπετόβεργα – Τι συνέβη στο σοβαρό επεισόδιο στην οδό Σωσιπάτρου

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θλίψη για την απώλεια της εκπαιδευτικού Ειρήνης Καραβίτη