Ολλανδία: Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα – Ανοίγουν κομμωτήρια και κάποια σχολεία

23/02/2021 | 23:34

Η κυβέρνηση στην Ολλανδία ανακοίνωσε ότι παρατείνεται μέχρι τις 15 Μαρτίου η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, ένα μέτρο που προκάλεσε βίαιες διαμαρτυρίες όταν τέθηκε σε ισχύ, στα τέλη Ιανουαρίου.

Η ολλανδική κυβέρνηση θα γνωστοποιήσει στις 8 Μαρτίου εάν η απαγόρευση θα παραταθεί και πέραν αυτής της ημερομηνίας, είπε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. Να σημειωθεί ότι η 15η Μαρτίου είναι η ημέρα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

«Προς το παρόν, βρισκόμαστε ακόμη σε μια απίστευτα δύσκολη φάση», εξήγησε ο Ρούτε, προσθέτοντας ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι «αναπόφευκτο», σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 μέχρι τις 4.30 είχε ήδη παραταθεί μία φορά, μέχρι τις 2 Μαρτίου

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ωστόσο μια μικρή χαλάρωση ορισμένων μέτρων, όπως την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων. Μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά. Τα καταστήματα που διαθέτουν τα λεγόμενα μη αναγκαία είδη θα μπορούν από τις 3 Μαρτίου να δεχτούν περιορισμένο αριθμό πελατών, κατόπιν ραντεβού.

Από την επόμενη εβδομάδα θα επαναλειτουργήσουν επίσης τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι μαθητές θα επανέλθουν στις τάξεις τους για τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Πώς έγινε η τραγωδία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την 67χρονη ΑμεΑ – Ποια ήταν η «αγωνίστρια της ζωής» Μαρία Λαδά από την Κεφαλονιά

Πάτρα: Στα “δίχτυα” της Ασφάλειας επαγγελματίες… διαρρήκτες – Σε πόσες και ποιες υποθέσεις εμπλέκονται

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία της Κατερίνας Βεναρδάκη