Δημόσιο και τηλεργασία: Τι φέρνει το υπουργείο Εσωτερικών

23/02/2021 | 21:02

Το δρόμο προς τη νομοθέτηση παίρνει το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την τηλεργασία, που αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέσα Μαρτίου, και θα παρουσιαστεί στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου από τον Μάκη Βορίδη.

Μεταξύ των επιδιωκόμενων στόχων είναι η αξιολόγηση της απόδοσης προσανατολισμένη στα αποτελέσματα της εργασίας και η προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημόσιου τομέα.

Δρομολογείται, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, η θεσμοθέτηση ενός ενιαίου για όλους τους φορείς, του τρόπου οργάνωσης και διαχείρισης της εργασίας βάσει κοινών αρχών, μεθόδων οργάνωσης και διαχείρισης εργασίας και κανόνων προστασίας δεδομένων και τήρησης απορρήτου.

Στόχος του υπουργείου είναι η δημιουργία ενός ενιαίου και σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για την εφαρμογή της τηλεργασίας στις δημόσιες υπηρεσίας τόσο σε κανονικές συνθήκες όσο και σε συνθήκες κρίσης, προκειμένου να προσαρμοστεί το ελληνικό δημόσιο στα τρέχοντα κοινωνικά, οικονομικά και τεχνολογικά δεδομένα.

Οι στόχοι

Η λήψη μέτρων, σύμφωνα με το υπουργείο, αποσκοπεί στην προστασία των εργαζομένων, στη διασφάλιση των δικαιωμάτων και στη συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών με γνώμονα και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιδιωκόμενοι στόχοι είναι:

– η ενίσχυση της παραγωγικότητας,

– η ενδυνάμωση εργαζομένων λόγω της ενίσχυσης της αυτονομίας τους,

-η διευκόλυνση εργαζομένων που αντιμετωπίζουν μόνιμα ή πρόσκαιρα προβλήματα υγείας,

-η ισορροπία επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής, λόγω εξοικονόμησης χρόνου μετακίνησης κ.λπ.,

-η προσέλκυση στελεχών,

-η εξοικονόμηση πόρων,

-η αντιμετώπιση προκλήσεων που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή,

-αποτελεσματική διαχείριση εργασίας σε περιόδους κρίσης,

-αξιολόγηση της απόδοσης προσανατολισμένη στα αποτελέσματα της εργασίας (παραδοτέα),

-προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημόσιου τομέα.

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)