Πυρά Χαρίτση για την κατάσταση στους χώρους εργασίας

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την «έκρηξη» των κρουσμάτων του κορονοϊού αποδίδει με σημερινή του δήλωση ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης και ζητά να ληφθούν «έστω και με καθυστέρηση μέτρα».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Οι κυβερνώντες δυστυχώς δείχνουν να μην μαθαίνουν από τα λάθη τους κι αυτό στοιχίζει πολύ ακριβά στην κοινωνία. Τις τελευταίες μέρες, αρμόδιοι και αναρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης επιδίδονταν σε μπαράζ δηλώσεων περί τελευταίων ημερών του lockdown, επικείμενου ανοίγματος της οικονομίας, άμεσης επιστροφής στην κανονικότητα.

Μέχρι και διαρροές περί πρόωρης χαλάρωσης ακόμα και αυτών των ελλιπών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων υπήρξαν.

Αντί να μεριμνήσουν για στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων και εργαζομένων, μοίραζαν ελπίδες και καλλιεργούσαν τον εφησυχασμό για να φτάσουμε στη σημερινή επικίνδυνη έκρηξη κρουσμάτων.

Καταλήγει ο κ. Χαρίτσης: «Έστω και τώρα, απαιτείται να υλοποιηθεί κατεπειγόντως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, για στοχευμένη ιχνηλάτηση στους χώρους εργασίας και για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας με ασφάλεια όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν».

Διαβάστε επίσης