Πάτρα-επίθεση στο Μεταγωγών: Ήταν θέμα χρόνου-Πώς κινήθηκαν οι δράστες και ποιες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο φόβος για μία επίθεση σε αστυνομικό στόχο πλανιώταν επί εβδομάδες στους κύκλους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, επαληθεύτηκε η εκτίμηση πως κάποια στιγμή ένα από τα κτίριά της θα έμπαινε στη λίστα νεαρών, που όπως φαίνεται έβαλαν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των επιθέσεων που εκδηλώνονται καθημερινά σε ολόκληρη την επικράτεια, εναντίον πολιτικών οικονομικών και εκδοτικών στόχων.

Οι δράστες της καταδρομικής (όπως συνηθίζεται να λέγεται) επίθεσης, είχαν σχεδιάσει την ενέργειά τους, καλύπτοντας τα νώτα τους από μία πιθανή αστοχία. Έτσι δεν επέλεξαν να κινηθούν προς την είσοδο του κτΙρίου όπου στεγάζεται το Τμήμα Μεταγωγών (Ιωάννου Βλάχου) όχι από την Γούναρη, αλλά από τον πεζόδρομο της Κανάρη.

Πάτρα - ΕΚΤΑΚΤΟ: Επίθεση με μπογιές στο Μεταγωγών - Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. - Οι πρώτες πληροφορίες - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πιθανότατα, όπως εκτιμούν αστυνομικοί, να μην ήθελαν να γίνουν αντιληπτοί από τις περιπολίες και τις κάμερες που υπάρχουν στο κέντρο και έτσι ακολούθησαν δρόμους όπου είναι σχεδόν απίθανη η αστυνομική παρουσία, και δεν υπάρχουν κάμερες που να προδίδουν κινητικότητα σε ώρες που στην πόλη δεν κυκλοφορεί "ψυχή"

Στη συμβολή της Κανάρη με την Ιωάννου Βλάχου, έκαναν την εμφάνισή τους, έβγαλαν από τα σακίδιά τους δέκα μπουκάλια που περιείχαν χρώμα και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τα εκφενδόνισαν προς το σημείο όπου βρίσκεται η σκοπιά μέσα στην οποία ήταν και ο αστυνομικός φρουρός του Τμήματος Μεταγωγών.

"Αντιλήφθηκα δύο άτομα να επιτίθενται εκσφενδονίζοντας μπουκάλια, αλλά πολύ γρήγορα τα τζάμια της σκοπιάς γέμισαν με χρώματα και δεν μπόρεσα να δώ περισσότερα" ακούστηκε να λέει ο σκοπός του κτιρίου στους ανωτέρους του που βρέθηκαν στο σημείο λίγα λεπτά μετά την επίθεση.

Ευτυχώς όπως από τα γεγονότα προκύπτει και από τη φύση της ενέργειας, δεν προέκυψε τραυματισμός, αφού οι νεαροί δράστες εξαφανίστηκαν γρήγορα αφού γέμισαν με μπογιές τους τοίχους και το φυλάκιο του κτιρίου.

Ωστόσο από την πρώτη στιγμή και μετά την άμεση ενημέρωση του κέντρου επιχειρήσεων της Αστυνομίας από τον φρουρό, το σύνολο των δυνάμεων που βρισκόταν εκείνη την ώρα σε Υπηρεσία, προχώρησε σε αναζητήσεις σε πολύ μεγάλη ακτίνα από τον χώρο της επίθεσης. Στην διάρκειά τους έγιναν συνολικά τρεις προσαγωγές υπόπτων, οι οπο'ίοι όμως μετά από λίγη ΄'ωρα αφέθην ελεύθεροι.

Εκτιμάται πως μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, η οποία (σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις) φαίνεται πως συνδέεται με τις κινητοποιήσεις υπέρ του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ TEMPO24.NEWS ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ