Εισήγηση Χαράλαμπου Μπονάνου: Οικίσκοι για τεστ κορονοϊού στα νοσοκομεία


Με εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και αρμόδιου για θέματα υγείας Χαράλαμπου Μπονάνου εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο η προμήθεια και δωρεά προς τα Κέντρα Υγείας και Νοσηλευτικά Ιδρύματα της περιοχής μας εννέα οικίσκων (isobox) κατάλληλων ώστε να εξασφαλίζονται οι προδιαγραφές ασφάλειας και άνεσης για τη χρήση ως χώρος εξέτασης ύποπτων κρουσμάτων του κορονοϊού.

Οπως αναφέρει ο Χ. Μπονάνος: «Από την αρχή της πανδημίας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι αποφασισμένη να στρέψει όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που διαθέτει προκειμένου να σταθεί όρθιος ο τόπος μας απέναντι στην πανδημία. Έτσι μετά την χρηματοδότηση για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την ενίσχυση των ΜΕΘ, τη χρηματοδότηση για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία, σειρά έχει τώρα η δωρεά των οικίσκων η οποία θα θωρακίσει περαιτέρω τα κέντρα υγείας και τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, και θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της προσβασιμότητας των πολιτών και στον καλύτερο συντονισμό των ασθενών, σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή όπως αυτή που διανύουμε, λόγω της πανδημίας του covid-19».

Οι οικίσκοι θα αποτελέσουν δωρεά της Περιφέρειας στα Κέντρα Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών, Αιτωλικού, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Βάρδας, Αρχαίας Ολυμπίας, Κρεστένων και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια». Κάθε οικίσκος θα διαθέτει τρεις χώρους (γραφείο ιατρού, εξεταστήριο, WC) και θα χρησιμοποιείται για διεξαγωγή εξετάσεων ανίχνευσης COVID 19, προκειμένου να μην επιβαρύνονται από την είσοδο ύποπτων κρουσμάτων οι υφιστάμενες δομές.

Διαβάστε επίσης